Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czosnkowe polędwiczki"
Sezon grzybowy w pełni, zapraszam więc na polędwiczki w sosie kurkowym ze śmi...
Odsłon: 72831
Polędwiczki w kremowym sosie - szybkie i pyszne danie.
Odsłon: 31976
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 26
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 140
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 315
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 26
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 140
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 315
Składniki
Polędwiczki umyj i oczyść z błonek. Lekko zbij tłuczkiem i natrzyj solą. Przykryj, odstaw w chłodne miejsce. Czosnek umyj, przekrój w poprzek na pół, skrop oliwą, posyp oregano. Zawiń w folię aluminiową i piecz w 160°C przez 40 minut. Odwiń ostrożnie z folii. Upieczony miąższ z ząbków czosnku wymieszaj z serem, szczypiorkiem i ziołami.
Polędwiczki owiń boczkiem. Pastą czosnkową posmaruj wierzch jednej polędwiczki, przykryj drugą. Obwiąż bawełnianym sznurkiem. Krótko obsmaż na oleju i przełóż do naczynia żaroodpornego. Podlej 1/4 szkl. wody, włóż listki laurowe i ziele. Posyp utłuczonym pieprzem. Piecz 20-30 minut w 190°C, podlewając powstającym sosem. Przed podaniem pokrój polędwiczki w plastry, udekoruj.
80 min., 3,30 zł, 320 kcal.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Dania główne
Pierogi z kapustą i grzybami
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 26
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Idealne risotto z łososiem. Jest bardzo kremowe a łosoś idealnie kremowy i ch...
Odsłon: 59