Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czosnkowe polędwiczki"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10343
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2980
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2068
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 794
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10343
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2980
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2068
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 794
Składniki
Polędwiczki umyj i oczyść z błonek. Lekko zbij tłuczkiem i natrzyj solą. Przykryj, odstaw w chłodne miejsce. Czosnek umyj, przekrój w poprzek na pół, skrop oliwą, posyp oregano. Zawiń w folię aluminiową i piecz w 160°C przez 40 minut. Odwiń ostrożnie z folii. Upieczony miąższ z ząbków czosnku wymieszaj z serem, szczypiorkiem i ziołami.
Polędwiczki owiń boczkiem. Pastą czosnkową posmaruj wierzch jednej polędwiczki, przykryj drugą. Obwiąż bawełnianym sznurkiem. Krótko obsmaż na oleju i przełóż do naczynia żaroodpornego. Podlej 1/4 szkl. wody, włóż listki laurowe i ziele. Posyp utłuczonym pieprzem. Piecz 20-30 minut w 190°C, podlewając powstającym sosem. Przed podaniem pokrój polędwiczki w plastry, udekoruj.
80 min., 3,30 zł, 320 kcal.Źródło: Naj