Do góry

Dania główne Przepis na:

Czosnkowe udka kurczaka

Czosnkowe udka kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28019

Dodano:

Odsłon: 7

Smaczny pomysł na "Czosnkowe udka kurczaka"

Składniki

  • 4 udka kurczaka
  • chili
  • olej
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2-3 łyżki keczupu
  • 1 szklanka soku pomarańczowego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Czosnkowe udka kurczaka

Przygotowanie

  1. Udka oczyść, opłucz i osusz. Dopraw solą. Czosnek przeciśnij przez praskę. Utrzyj ze szczyptą chili, sosem sojowym i 3 łyżkami keczupu. Wlej sok pomarańczowy i kilka łyżek oleju, wymieszaj.

  2. Do miski z marynatą włóż udka kurczaka, przemieszaj. Odstaw na kilkadziesiąt minut do lodówki. Zamarynowane udka ułóż na dobrze rozgrzanym grillu. Opiekaj, obracając co pewien czas, 30 minut.

  3. czas ok. 40 min; porcja – 320 kcal, cena 2,20 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń