Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czosnkowe udka kurczaka"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Udka oczyść, opłucz i osusz. Dopraw solą. Czosnek przeciśnij przez praskę. Utrzyj ze szczyptą chili, sosem sojowym i 3 łyżkami keczupu. Wlej sok pomarańczowy i kilka łyżek oleju, wymieszaj.
Do miski z marynatą włóż udka kurczaka, przemieszaj. Odstaw na kilkadziesiąt minut do lodówki. Zamarynowane udka ułóż na dobrze rozgrzanym grillu. Opiekaj, obracając co pewien czas, 30 minut.
czas ok. 40 min; porcja – 320 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety