Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czosnkowe udka kurczaka"
Sezon grillowy czas zacząć. Cytrynowe udka z kurczaka czyli aromatycznie i ch...
Odsłon: 1128
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 677
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 1028
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 437
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 677
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 1028
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 437
Składniki
Udka oczyść, opłucz i osusz. Dopraw solą. Czosnek przeciśnij przez praskę. Utrzyj ze szczyptą chili, sosem sojowym i 3 łyżkami keczupu. Wlej sok pomarańczowy i kilka łyżek oleju, wymieszaj.
Do miski z marynatą włóż udka kurczaka, przemieszaj. Odstaw na kilkadziesiąt minut do lodówki. Zamarynowane udka ułóż na dobrze rozgrzanym grillu. Opiekaj, obracając co pewien czas, 30 minut.
czas ok. 40 min; porcja – 320 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Racuchy z jabłkami
Dania główne
Krokiety z pieczarkami
Dania główne
Schab pod pierzynką najlepszy jaki jadłam
Dania główne
Pierś z grilla
Racuchy z jabłkami
Racuchy lubią chyba wszyscy dorośli jak i dzieci. Robi się je szybko i są bar...
Odsłon: 93
Krokiety z pieczarkami
Krokiety są bardzo syte. Z podanych ilości wyszło mi 10 sztuk, co spokojnie n...
Odsłon: 76