Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czosnkowe udka kurczaka"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 532
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2565
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1872
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1108
Świąteczne smaki.
Odsłon: 153
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1724
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 532
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2565
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1872
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1108
Świąteczne smaki.
Odsłon: 153
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1724
Składniki
Udka oczyść, opłucz i osusz. Dopraw solą. Czosnek przeciśnij przez praskę. Utrzyj ze szczyptą chili, sosem sojowym i 3 łyżkami keczupu. Wlej sok pomarańczowy i kilka łyżek oleju, wymieszaj.
Do miski z marynatą włóż udka kurczaka, przemieszaj. Odstaw na kilkadziesiąt minut do lodówki. Zamarynowane udka ułóż na dobrze rozgrzanym grillu. Opiekaj, obracając co pewien czas, 30 minut.
czas ok. 40 min; porcja – 320 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety