Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czosnkowe udka kurczaka"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10095
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2719
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1846
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 707
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3943
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10095
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2719
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1846
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 707
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3943
Składniki
Udka oczyść, opłucz i osusz. Dopraw solą. Czosnek przeciśnij przez praskę. Utrzyj ze szczyptą chili, sosem sojowym i 3 łyżkami keczupu. Wlej sok pomarańczowy i kilka łyżek oleju, wymieszaj.
Do miski z marynatą włóż udka kurczaka, przemieszaj. Odstaw na kilkadziesiąt minut do lodówki. Zamarynowane udka ułóż na dobrze rozgrzanym grillu. Opiekaj, obracając co pewien czas, 30 minut.
czas ok. 40 min; porcja – 320 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety