Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Delikatny krem warzywny"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5006
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13513
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7607
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5006
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13513
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7607
Składniki
Pomidory sparz wrzątkiem, a następnie przetrzyj przez sito prosto do garnka.
Marchewkę oraz pietruszkę obierz i pokrój na drobne kawałki. Gotuj do czasu, aż warzywa będą miękkie. Dolej łyżkę oliwy, wsyp sól, pieprz i cukier.
Na koniec dorzuć bazylię (kilka listków zostaw do dekoracji) i całość zmiksuj.
Gotowy krem nalej do miseczek i polej odrobiną śmietanki.
Czas: 60 min. 1 porcja = 130 kcal.Źródło: Kurier TV