Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kotlet devolaille z wypływającym masłem
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2398
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3562
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4393
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74582
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2398
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3562
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4393
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74582
Składniki
piersi przekrajamy zeby powstały z jednej dwie następnie rozbijamy przez woreczek mięso sie wtedy nie dziurawi solimy i pieprzymy! miękki masło wkładamy do miseczki i dodajemy posiekaną natkę razem mieszamy kładziemy na srodku mięsa i zwijamy następnie obtaczamy w mące i formujemy kształt stozka albo granata dwa konce maja byc stozkowate wkładamy do jajka i do bułki tartej mocno uciskamy w dłoniach i nadajemy kształtu mozna upanierowac dwa razy wtedy jest pewnosc ze kotlet sie nie rozwali nie wkładamy drugi raz do mąki tylko do jaka i bułki.wrzucamy na głęboki tłuszcz najlepiej smazyc we frytkownicy w temp 150 stopni C a jesli w garnku to rozgrzewamy olej i smazymy na małym ogniu na złoty kolor gaz jak najmnieszy jesli bedzie za duzy to kotlet z wierzchu sie spiecze a w srodku bedzie surowy.