Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kotlet devolaille z wypływającym masłem
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
piersi przekrajamy zeby powstały z jednej dwie następnie rozbijamy przez woreczek mięso sie wtedy nie dziurawi solimy i pieprzymy! miękki masło wkładamy do miseczki i dodajemy posiekaną natkę razem mieszamy kładziemy na srodku mięsa i zwijamy następnie obtaczamy w mące i formujemy kształt stozka albo granata dwa konce maja byc stozkowate wkładamy do jajka i do bułki tartej mocno uciskamy w dłoniach i nadajemy kształtu mozna upanierowac dwa razy wtedy jest pewnosc ze kotlet sie nie rozwali nie wkładamy drugi raz do mąki tylko do jaka i bułki.wrzucamy na głęboki tłuszcz najlepiej smazyc we frytkownicy w temp 150 stopni C a jesli w garnku to rozgrzewamy olej i smazymy na małym ogniu na złoty kolor gaz jak najmnieszy jesli bedzie za duzy to kotlet z wierzchu sie spiecze a w srodku bedzie surowy.