Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dewolaj z warzywami na bogato"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9524
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1096
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4427
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 170
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20790
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9524
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1096
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4427
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 170
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20790
Składniki
Z filetów wyjmuję polędwiczki. Każdą połówkę filetu przecinam w poprzek na pół i rozbijam, posypuję solą i pieprzem.
Polędwiczki kroję w kosteczkę, mieszam z mieloną łopatką, paprykami, marchwią, bazylią, 2 łyżkami masła, połową sera, przyprawami i wyrabiam na gładką masę.
Na każdy filet nakładam porcję farszu, zwijam w roladkę, oprószam solą i pieprzem, owijam plastrami boczku. Jajka roztrzepuję, dodaję musztardę. Roladki maczam w jajkach i panieruję w bułce tartej.
Smażę je na oleju, osączam na papierowym ręczniku. Układam w naczyniu żaroodpornym, na każdej kładę wiórki masła. Zapiekam w temp. 180°C ok. 15 min. Roladki odwracam, posypuję resztą sera i zapiekam, aż się rozpuści.Źródło: Kobieta i życie