Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dewolaj z warzywami na bogato"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12115
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1356
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12804
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4344
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12115
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1356
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12804
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4344
Składniki
Z filetów wyjmuję polędwiczki. Każdą połówkę filetu przecinam w poprzek na pół i rozbijam, posypuję solą i pieprzem.
Polędwiczki kroję w kosteczkę, mieszam z mieloną łopatką, paprykami, marchwią, bazylią, 2 łyżkami masła, połową sera, przyprawami i wyrabiam na gładką masę.
Na każdy filet nakładam porcję farszu, zwijam w roladkę, oprószam solą i pieprzem, owijam plastrami boczku. Jajka roztrzepuję, dodaję musztardę. Roladki maczam w jajkach i panieruję w bułce tartej.
Smażę je na oleju, osączam na papierowym ręczniku. Układam w naczyniu żaroodpornym, na każdej kładę wiórki masła. Zapiekam w temp. 180°C ok. 15 min. Roladki odwracam, posypuję resztą sera i zapiekam, aż się rozpuści.Źródło: Kobieta i życie