Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dewolaj z warzywami na bogato"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3864
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 442
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3864
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 442
Składniki
Z filetów wyjmuję polędwiczki. Każdą połówkę filetu przecinam w poprzek na pół i rozbijam, posypuję solą i pieprzem.
Polędwiczki kroję w kosteczkę, mieszam z mieloną łopatką, paprykami, marchwią, bazylią, 2 łyżkami masła, połową sera, przyprawami i wyrabiam na gładką masę.
Na każdy filet nakładam porcję farszu, zwijam w roladkę, oprószam solą i pieprzem, owijam plastrami boczku. Jajka roztrzepuję, dodaję musztardę. Roladki maczam w jajkach i panieruję w bułce tartej.
Smażę je na oleju, osączam na papierowym ręczniku. Układam w naczyniu żaroodpornym, na każdej kładę wiórki masła. Zapiekam w temp. 180°C ok. 15 min. Roladki odwracam, posypuję resztą sera i zapiekam, aż się rozpuści.Źródło: Kobieta i życie