Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dewolaj z warzywami na bogato"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Z filetów wyjmuję polędwiczki. Każdą połówkę filetu przecinam w poprzek na pół i rozbijam, posypuję solą i pieprzem.
Polędwiczki kroję w kosteczkę, mieszam z mieloną łopatką, paprykami, marchwią, bazylią, 2 łyżkami masła, połową sera, przyprawami i wyrabiam na gładką masę.
Na każdy filet nakładam porcję farszu, zwijam w roladkę, oprószam solą i pieprzem, owijam plastrami boczku. Jajka roztrzepuję, dodaję musztardę. Roladki maczam w jajkach i panieruję w bułce tartej.
Smażę je na oleju, osączam na papierowym ręczniku. Układam w naczyniu żaroodpornym, na każdej kładę wiórki masła. Zapiekam w temp. 180°C ok. 15 min. Roladki odwracam, posypuję resztą sera i zapiekam, aż się rozpuści.Źródło: Kobieta i życie