Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Domowe kapuśniaczki"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2271
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 146
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 191
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 193
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2271
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 146
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 191
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 193
Składniki
Leśne grzyby namocz na noc, po czym gotuj w tej samej wodzie ok. 15 min. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oleju, posól, dodaj pokrojone grzyby, a po kilku minutach posiekaną kapustę. Wymieszaj i smaż jeszcze 15 min. Dopraw solą i pieprzem.
Ciasto francuskie rozłóż na blacie, podsyp mąką i rozwałkuj. Równomiernie rozłóż farsz, a następnie zroluj dłuższym bokiem.
Pokrój ciasto na kawałki o grubości 4-5 cm i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszcz dłonią i posmaruj jajkiem. Piecz w 200oC ok. 15 min, aż będą rumiane.Źródło: Takie jest życie