Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Domowe kapuśniaczki"
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 309
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2248
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2869
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 638
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 309
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2248
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2869
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 638
Składniki
Leśne grzyby namocz na noc, po czym gotuj w tej samej wodzie ok. 15 min. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oleju, posól, dodaj pokrojone grzyby, a po kilku minutach posiekaną kapustę. Wymieszaj i smaż jeszcze 15 min. Dopraw solą i pieprzem.
Ciasto francuskie rozłóż na blacie, podsyp mąką i rozwałkuj. Równomiernie rozłóż farsz, a następnie zroluj dłuższym bokiem.
Pokrój ciasto na kawałki o grubości 4-5 cm i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszcz dłonią i posmaruj jajkiem. Piecz w 200oC ok. 15 min, aż będą rumiane.Źródło: Takie jest życie