Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Domowe kapuśniaczki"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1770
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1542
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1509
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1852
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1770
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1542
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1509
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1852
Składniki
Leśne grzyby namocz na noc, po czym gotuj w tej samej wodzie ok. 15 min. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oleju, posól, dodaj pokrojone grzyby, a po kilku minutach posiekaną kapustę. Wymieszaj i smaż jeszcze 15 min. Dopraw solą i pieprzem.
Ciasto francuskie rozłóż na blacie, podsyp mąką i rozwałkuj. Równomiernie rozłóż farsz, a następnie zroluj dłuższym bokiem.
Pokrój ciasto na kawałki o grubości 4-5 cm i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszcz dłonią i posmaruj jajkiem. Piecz w 200oC ok. 15 min, aż będą rumiane.Źródło: Takie jest życie