Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Domowy hamburger z cielęciną i czerwoną cebulą"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Mąkę wymieszaj ze szczyptą soli. Dodaj pokrojone masło, jajka, drożdże i mleko. Zagnieć ciasto i odstaw w ciepłe miejsce, aby wyrosło. Brytfannę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż kawałki ciasta i lekko spłaszcz. Odstaw na 15 minut. Następnie posmaruj rozmąconym jajkiem i posyp sezamem. Piecz przez 15 minut w temp. 200 °C.
Mięso oczyść i pokrój w plastry. Delikatnie rozbij, posól i posyp pieprzem. Na tarce o małych oczkach zetrzyj parmezan. Wymieszaj go z bułką tartą. Kotleciki obtocz w mące, potem w jajkach, a na koniec w bułce tartej z parmezanem. Smaż na rozgrzanym oleju, aż się zrumienią.
Warzywa umyj i pokój w plasterki. Majonez dokładnie wymieszaj z musztardą. Wystudzone bułeczki przekrój na pół. Dolną część posmaruj sosem majonezowym i rozłóż na nim warzywa i mięso. Zacznij od sałaty następnie pomidor, kotlecik, ogórek i plaster cebuli. Całość przykryj górną częścią bułki.Źródło: Na żywo