Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Domowy hamburger z cielęciną i czerwoną cebulą"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9588
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9588
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20885
Składniki
Mąkę wymieszaj ze szczyptą soli. Dodaj pokrojone masło, jajka, drożdże i mleko. Zagnieć ciasto i odstaw w ciepłe miejsce, aby wyrosło. Brytfannę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż kawałki ciasta i lekko spłaszcz. Odstaw na 15 minut. Następnie posmaruj rozmąconym jajkiem i posyp sezamem. Piecz przez 15 minut w temp. 200 °C.
Mięso oczyść i pokrój w plastry. Delikatnie rozbij, posól i posyp pieprzem. Na tarce o małych oczkach zetrzyj parmezan. Wymieszaj go z bułką tartą. Kotleciki obtocz w mące, potem w jajkach, a na koniec w bułce tartej z parmezanem. Smaż na rozgrzanym oleju, aż się zrumienią.
Warzywa umyj i pokój w plasterki. Majonez dokładnie wymieszaj z musztardą. Wystudzone bułeczki przekrój na pół. Dolną część posmaruj sosem majonezowym i rozłóż na nim warzywa i mięso. Zacznij od sałaty następnie pomidor, kotlecik, ogórek i plaster cebuli. Całość przykryj górną częścią bułki.Źródło: Na żywo