Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kebab możemy podawać na wiele sposobów, z ryżem, frytkami,pieczonymi ziemniakami lub w tortilli, polecam z sosem czosnkowym :) Osobiście taka porcja starcza mi na kilka dni dla dwóch osób
Wszystkie przyprawy połączyć ze sobą w większym naczyniu, zalać olejem, wymieszać
Udka z kurczaka umyć. osuszyć i przełożyć do miski z marynatą, dokładnie wymieszkać, tak aby przyprawy były równomiernie rozprowadzone po całym mięsie
Namacerowane mięso wstawiamy na około 2 godziny do lodówki (można, również zostawić na całą noc)
Cebulę obieramy, kroimy na pół, nadziewamy wykałaczkami i wstawiamy do naczynia żaroodpornego
Następnie z nadziewamy mięso, na sam koniec wbijamy drugą połówkę cebuli i ostrą paprykę
Piekarnik nastawiamy 170 st.C(góra-dół) i pieczemy około 90-100 min.
Po upieczeniu wyjmujemy mięso z piekarnika i dajemy trochę "odpocząć"
Mięso kroimy wzdłuż tak, aby wyszły paski
Moja improwizacja :) Danie jest bardzo syte więc nadaje się na danie główne
Odsłon: 8588
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53552
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14099
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166508
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 21
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53552
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14099
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166508
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 21
Składniki
Wszystkie przyprawy połączyć ze sobą w większym naczyniu, zalać olejem, wymieszać Udka z kurczaka umyć. osuszyć i przełożyć do miski z marynatą, dokładnie wymieszkać, tak aby przyprawy były równomiernie rozprowadzone po całym mięsie Namacerowane mięso wstawiamy na około 2 godziny do lodówki (można, również zostawić na całą noc) Cebulę obieramy, kroimy na pół, nadziewamy wykałaczkami i wstawiamy do naczynia żaroodpornego Następnie z nadziewamy mięso, na sam koniec wbijamy drugą połówkę cebuli i ostrą paprykę Piekarnik nastawiamy 170 st.C(góra-dół) i pieczemy około 90-100 min. Po upieczeniu wyjmujemy mięso z piekarnika i dajemy trochę "odpocząć" Mięso kroimy wzdłuż tak, aby wyszły paski
Przepisy Dania główne
Dania główne
Żeberka gotowane i smażone
Dania główne
Szarpana wieprzowina
Dania główne
Szparagi z makaronem i sosem
Dania główne
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Żeberka gotowane i smażone
Żeberka dzisiejsze to smaczny obiad dla mojej rodziny. Przygotowanie ich to...
Odsłon: 80
Szarpana wieprzowina
Dzisiaj zapraszam na uniwersalną propozycję obiadowo-kolacyjną, czyli szarpan...
Odsłon: 131