Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kebab możemy podawać na wiele sposobów, z ryżem, frytkami,pieczonymi ziemniakami lub w tortilli, polecam z sosem czosnkowym :) Osobiście taka porcja starcza mi na kilka dni dla dwóch osób
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34138
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1342
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113588
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34138
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1342
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113588
Składniki
Wszystkie przyprawy połączyć ze sobą w większym naczyniu, zalać olejem, wymieszać Udka z kurczaka umyć. osuszyć i przełożyć do miski z marynatą, dokładnie wymieszkać, tak aby przyprawy były równomiernie rozprowadzone po całym mięsie Namacerowane mięso wstawiamy na około 2 godziny do lodówki (można, również zostawić na całą noc) Cebulę obieramy, kroimy na pół, nadziewamy wykałaczkami i wstawiamy do naczynia żaroodpornego Następnie z nadziewamy mięso, na sam koniec wbijamy drugą połówkę cebuli i ostrą paprykę Piekarnik nastawiamy 170 st.C(góra-dół) i pieczemy około 90-100 min. Po upieczeniu wyjmujemy mięso z piekarnika i dajemy trochę "odpocząć" Mięso kroimy wzdłuż tak, aby wyszły paski