Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drobiowe ruloniki z powidłami"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15431
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8791
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 651
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8297
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15431
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8791
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 651
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8297
Składniki
Filety umyj, wytrzyj ręcznikiem papierowym, ew. oczyść. Rozetnij je tak, by z każdego powstały 2 kotlety. Każdy przykryj kawałkiem folii spożywczej i dość cienko rozbij tłuczkiem (uważaj, by nie podziurawić mięsa). Sznycelki oprósz solą i pieprzem.
Każdy kawałek mięsa posmaruj z jednej strony powidłami śliwkowymi. Na to połóż po plasterku szynki i posyp kilkoma migdałami. Zwiń ciasne roladki. Zepnij je wykałaczkami albo zwiąż grubą bawełnianą nitką. Na patelni rozgrzej olej.
Na tłuszczu ułóż roladki i obsmaż je ze wszystkich stron. Wlej gorący bulion. Zmniejsz płomień, patelnię przykryj i duś na wolnym ogniu ok. 30 min. Mięso wyj mij z patelni i trzymaj w cieple.
Na małej patelni bez tłuszczu upraż pozostałe migdały. Przesyp je na deskę, przestudź i grubo posiekaj. Do sosu z duszenia roladek dodaj resztę powideł, wlej ocet.
Mieszając, smaż, aż sos się zredukuje. Wtedy przetrzyj go przez sitko, dodaj migdały. Roladki polej sosem. Podawaj np. z dodatkiem warzyw z wody.Źródło: Tina