Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drobiowe ruloniki z powidłami"
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 69
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 69
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Składniki
Filety umyj, wytrzyj ręcznikiem papierowym, ew. oczyść. Rozetnij je tak, by z każdego powstały 2 kotlety. Każdy przykryj kawałkiem folii spożywczej i dość cienko rozbij tłuczkiem (uważaj, by nie podziurawić mięsa). Sznycelki oprósz solą i pieprzem.
Każdy kawałek mięsa posmaruj z jednej strony powidłami śliwkowymi. Na to połóż po plasterku szynki i posyp kilkoma migdałami. Zwiń ciasne roladki. Zepnij je wykałaczkami albo zwiąż grubą bawełnianą nitką. Na patelni rozgrzej olej.
Na tłuszczu ułóż roladki i obsmaż je ze wszystkich stron. Wlej gorący bulion. Zmniejsz płomień, patelnię przykryj i duś na wolnym ogniu ok. 30 min. Mięso wyj mij z patelni i trzymaj w cieple.
Na małej patelni bez tłuszczu upraż pozostałe migdały. Przesyp je na deskę, przestudź i grubo posiekaj. Do sosu z duszenia roladek dodaj resztę powideł, wlej ocet.
Mieszając, smaż, aż sos się zredukuje. Wtedy przetrzyj go przez sitko, dodaj migdały. Roladki polej sosem. Podawaj np. z dodatkiem warzyw z wody.Źródło: Tina