Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Duńskie roladki wieprzowe z suszonymi śliwkami"
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24967
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24967
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Składniki
Mięso podziel na 8 plastrów i rozbij. Posól, dopraw pieprzem i posmaruj na górze musztardą. Na każdy kawałek mięsa połóż plaster boczku i kilka śliwek. Następnie zwiń roladki i zepnij je wykałaczkami.
Na patelni rozgrzej trochę oleju i ze wszystkich stron obsmaż mięso. Następnie przenieś je do brytfanny i w wysmażonym sosie podsmaż pokrojoną drobno cebulę. Dolej wino i bulion, gotuj przez chwilę. W brytfannie zalej roladki mieszanką z patelni. Przykryj je i piecz 60 minut do miękkości w temp. 180° C.
Marchewkę i pora drobno pokrój. Kiedy roladki będą prawie miękkie, dodaj do nich warzywa. Dopraw solą i pieprzem, a na koniec dodaj masło. Podawaj posypane uprażonym na sucho anyżem.Źródło: Na żywo