Do góry

Dania główne Przepis na:

Duńskie roladki wieprzowe z suszonymi śliwkami

Duńskie roladki wieprzowe z suszonymi śliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14908

Dodano:

Odsłon: 7

Wypróbowany przepis na "Duńskie roladki wieprzowe z suszonymi śliwkami"

Składniki

  • 80 dag udźca wieprzowego
  • sól
  • pieprz
  • 10 dag gruboziarnistej musztardy
  • 8 plasterków boczku
  • 10 dag śliwek bez pestek
  • olej
  • 2 cebule
  • szklanka czerwonego wina deserowego
  • 1 i 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • 50 dag marchwi
  • por
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki mielonego anyżu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Duńskie roladki wieprzowe z suszonymi śliwkami

Przygotowanie

  1. Mięso podziel na 8 plastrów i rozbij. Posól, dopraw pieprzem i posmaruj na górze musztardą. Na każdy kawałek mięsa połóż plaster boczku i kilka śliwek. Następnie zwiń roladki i zepnij je wykałaczkami.

  2. Na patelni rozgrzej trochę oleju i ze wszystkich stron obsmaż mięso. Następnie przenieś je do brytfanny i w wysmażonym sosie podsmaż pokrojoną drobno cebulę. Dolej wino i bulion, gotuj przez chwilę. W brytfannie zalej roladki mieszanką z patelni. Przykryj je i piecz 60 minut do miękkości w temp. 180° C.

  3. Marchewkę i pora drobno pokrój. Kiedy roladki będą prawie miękkie, dodaj do nich warzywa. Dopraw solą i pieprzem, a na koniec dodaj masło. Podawaj posypane uprażonym na sucho anyżem.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń