Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Duszona wołowina"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Umyj i osusz mięso. Jeśli chcesz, aby miało zgrabniejszy kształt, obwiąż je sznurkiem. Zrumień mięso na oleju ze wszystkich stron i przełóż do garnka o grubym dnie.
Obierz i pokrój na duże kawałki marchewki, ziemniaki, rzepę i szalotki. Dodaj je do mięsa. Wrzuć liście laurowe, przypraw solą.
Połącz bulion, wodę, pomidory z puszki, wino i zmiażdżone ząbki czosnku. Zalej płynem mięso. Dodaj resztkę tłuszczu ze smażenia mięsa. Duś na małym ogniu ok. 2 godzin, obracając mięso 2-3 razy.
Wyjmij mięso i warzywa. Przykryj folią i trzymaj w cieple. Pozostały płyn gotuj 10-15 mi nut, aż zgęstnieje. Przypraw suszoną bazylią. Podawaj mięso z warzywami, polane sosem.Źródło: Olivia