Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Duszona wołowina"
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1375
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1375
Składniki
Umyj i osusz mięso. Jeśli chcesz, aby miało zgrabniejszy kształt, obwiąż je sznurkiem. Zrumień mięso na oleju ze wszystkich stron i przełóż do garnka o grubym dnie.
Obierz i pokrój na duże kawałki marchewki, ziemniaki, rzepę i szalotki. Dodaj je do mięsa. Wrzuć liście laurowe, przypraw solą.
Połącz bulion, wodę, pomidory z puszki, wino i zmiażdżone ząbki czosnku. Zalej płynem mięso. Dodaj resztkę tłuszczu ze smażenia mięsa. Duś na małym ogniu ok. 2 godzin, obracając mięso 2-3 razy.
Wyjmij mięso i warzywa. Przykryj folią i trzymaj w cieple. Pozostały płyn gotuj 10-15 mi nut, aż zgęstnieje. Przypraw suszoną bazylią. Podawaj mięso z warzywami, polane sosem.Źródło: Olivia