Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszona wołowina"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4371
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11870
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6770
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5584
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4371
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11870
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6770
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5584
Składniki
Wołowinę umyj, osusz i pokrój w dużą kostkę.
Pomidory sparz, zdejmij z nich skórę, po czym potnij na kawałki. Cebulę obierz i posiekaj razem z natką pietruszki.
Ryż przepłucz na sicie, a następnie zanurz w misce z zimną wodą.
Na patelni mocno rozgrzej olej i zeszklij cebulę z czosnkiem. Po chwili dodaj wołowinę i smaż 5 minut, cały czas mieszając, by mięso nie przywarło. Na koniec dopraw solą i pieprzem.
Po tym czasie zmniejsz ogień i dorzuć pomidory wraz z odcedzonym ryżem.
Zalej wodą, wymieszaj i duś do czasu, aż ryż zrobi się miękki.
Gotowe danie posyp pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Podawaj z lampką czerwonego wina.
Czas przygotowania: 80 min Ilość kalorii na 1 porcję: 370 Stopień trudności: średnieŹródło: Telemax