Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dżem gruszkowy z imbirową nutą"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 944
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4190
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 319
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 806
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3667
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 944
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4190
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 319
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 806
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3667
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 750
Składniki
Gruszki umyj, przekrój na połówki, pozbaw gniazd nasiennych. Razem ze skórką pokrój na kawałki. Korzeń imbiru obierz, drobno posiekaj. Gruszki przełóż do rondla, skrop sokiem z cytryny. Dodaj imbir, cukier żelujący i goździki. Mieszając, doprowadź masę do wrzenia.
Ogrzewaj ok. 15 minut. Po tym czasie odrobinę dżemu nałóż na talerzyk, wystudź. Jeśli będzie gęsty i nie zacznie spływać z talerzyka, rozłóż masę do słoiczków, zakręć.
Pasteryzuj w 80 st. około 20 minut. Wyjmij słoiki, ustaw do góry dnem.
czas ok. 50 min; porcja – 490 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety