Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Farmerski gulasz z mortadelą i brokułami"
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2534
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1911
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1666
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1598
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2534
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1911
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1666
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1598
Składniki
Mortadelę oraz boczek pokrój w grubą kostkę. Marchewki obierz, opłucz, potnij w plasterki. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki opłucz, pokrój w grubą kostkę. Brokuły oczyść, umyj, podziel na różyczki.
Fasolę przełóż na sitko, opłucz pod bieżącą wodą i osącz. Dymki oczyść, potnij na kawałeczki. Cebulę obierz, posiekaj. Słoninę pokrój w kosteczkę.
Do dużego garnka o grubym dnie wrzuć słoninę, mocno ja wysmaż. Na tłuszcz, który się wytopi, wrzuć cebulę. Usmaż ją na szklisto. Dodaj marchewki, paprykę, dymki i brokuły. Warzywa krótko razem przesmaż. Potem podlej bulionem, zmniejsz płomień i gotuj ok. 15 minut.
Po tym czasie do gulaszu dołóż wędlinę oraz fasolę. Całość przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Gotuj jeszcze 5 minut. Kolby kukurydzy osącz, pokrój na duże kawałki. Wrzuć do gotowego gulaszu.Źródło: Naj