Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Farmerski gulasz z mortadelą i brokułami"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 186
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 111
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 186
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 111
Składniki
Mortadelę oraz boczek pokrój w grubą kostkę. Marchewki obierz, opłucz, potnij w plasterki. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki opłucz, pokrój w grubą kostkę. Brokuły oczyść, umyj, podziel na różyczki.
Fasolę przełóż na sitko, opłucz pod bieżącą wodą i osącz. Dymki oczyść, potnij na kawałeczki. Cebulę obierz, posiekaj. Słoninę pokrój w kosteczkę.
Do dużego garnka o grubym dnie wrzuć słoninę, mocno ja wysmaż. Na tłuszcz, który się wytopi, wrzuć cebulę. Usmaż ją na szklisto. Dodaj marchewki, paprykę, dymki i brokuły. Warzywa krótko razem przesmaż. Potem podlej bulionem, zmniejsz płomień i gotuj ok. 15 minut.
Po tym czasie do gulaszu dołóż wędlinę oraz fasolę. Całość przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Gotuj jeszcze 5 minut. Kolby kukurydzy osącz, pokrój na duże kawałki. Wrzuć do gotowego gulaszu.Źródło: Naj