Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Farmerski gulasz z mortadelą i brokułami"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 817
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15206
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1860
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 817
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15206
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1860
Składniki
Mortadelę oraz boczek pokrój w grubą kostkę. Marchewki obierz, opłucz, potnij w plasterki. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki opłucz, pokrój w grubą kostkę. Brokuły oczyść, umyj, podziel na różyczki.
Fasolę przełóż na sitko, opłucz pod bieżącą wodą i osącz. Dymki oczyść, potnij na kawałeczki. Cebulę obierz, posiekaj. Słoninę pokrój w kosteczkę.
Do dużego garnka o grubym dnie wrzuć słoninę, mocno ja wysmaż. Na tłuszcz, który się wytopi, wrzuć cebulę. Usmaż ją na szklisto. Dodaj marchewki, paprykę, dymki i brokuły. Warzywa krótko razem przesmaż. Potem podlej bulionem, zmniejsz płomień i gotuj ok. 15 minut.
Po tym czasie do gulaszu dołóż wędlinę oraz fasolę. Całość przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Gotuj jeszcze 5 minut. Kolby kukurydzy osącz, pokrój na duże kawałki. Wrzuć do gotowego gulaszu.Źródło: Naj