Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Farmerski gulasz z mortadelą i brokułami"
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 224
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 346
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 503
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 224
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 346
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 503
Składniki
Mortadelę oraz boczek pokrój w grubą kostkę. Marchewki obierz, opłucz, potnij w plasterki. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki opłucz, pokrój w grubą kostkę. Brokuły oczyść, umyj, podziel na różyczki.
Fasolę przełóż na sitko, opłucz pod bieżącą wodą i osącz. Dymki oczyść, potnij na kawałeczki. Cebulę obierz, posiekaj. Słoninę pokrój w kosteczkę.
Do dużego garnka o grubym dnie wrzuć słoninę, mocno ja wysmaż. Na tłuszcz, który się wytopi, wrzuć cebulę. Usmaż ją na szklisto. Dodaj marchewki, paprykę, dymki i brokuły. Warzywa krótko razem przesmaż. Potem podlej bulionem, zmniejsz płomień i gotuj ok. 15 minut.
Po tym czasie do gulaszu dołóż wędlinę oraz fasolę. Całość przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Gotuj jeszcze 5 minut. Kolby kukurydzy osącz, pokrój na duże kawałki. Wrzuć do gotowego gulaszu.Źródło: Naj