Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane ruloniki naleśników"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19263
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1696
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232137
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19263
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1696
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232137
Składniki
Do wysokiego naczynia wsyp mąkę. Wlej wodę, mleko oraz olej, wbij jajko. Zmiksuj na gładką masę. Odstaw, by ciasto dojrzało.
Szpinak rozmroź i odparuj na patelni z małą ilością oleju. Przypraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem oraz świeżo startą gałką muszkatołową. Ostudź szpinak.
Rybę pokrój, oprósz solą oraz pieprzem. Usmaż na oleju na złoty kolor (możesz posypać ją lekko mąką). Rozdrobnij widelcem. Wymieszaj ze szpinakiem oraz fetą.
Usmaż cienkie naleśniki.Każdy posmaruj farszem i zwiń w rulonik. Przekrój na pół. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Polej stopionym mas łem. Zapiekaj kwadrans.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 270 Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax