Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane ruloniki naleśników"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11069
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3477
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1176
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4182
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 363
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11069
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3477
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1176
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4182
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 363
Składniki
Do wysokiego naczynia wsyp mąkę. Wlej wodę, mleko oraz olej, wbij jajko. Zmiksuj na gładką masę. Odstaw, by ciasto dojrzało.
Szpinak rozmroź i odparuj na patelni z małą ilością oleju. Przypraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem oraz świeżo startą gałką muszkatołową. Ostudź szpinak.
Rybę pokrój, oprósz solą oraz pieprzem. Usmaż na oleju na złoty kolor (możesz posypać ją lekko mąką). Rozdrobnij widelcem. Wymieszaj ze szpinakiem oraz fetą.
Usmaż cienkie naleśniki.Każdy posmaruj farszem i zwiń w rulonik. Przekrój na pół. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Polej stopionym mas łem. Zapiekaj kwadrans.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 270 Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax