Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane ruloniki naleśników"
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 377
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1443
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5624
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 302
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 377
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1443
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5624
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 302
Składniki
Do wysokiego naczynia wsyp mąkę. Wlej wodę, mleko oraz olej, wbij jajko. Zmiksuj na gładką masę. Odstaw, by ciasto dojrzało.
Szpinak rozmroź i odparuj na patelni z małą ilością oleju. Przypraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem oraz świeżo startą gałką muszkatołową. Ostudź szpinak.
Rybę pokrój, oprósz solą oraz pieprzem. Usmaż na oleju na złoty kolor (możesz posypać ją lekko mąką). Rozdrobnij widelcem. Wymieszaj ze szpinakiem oraz fetą.
Usmaż cienkie naleśniki.Każdy posmaruj farszem i zwiń w rulonik. Przekrój na pół. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Polej stopionym mas łem. Zapiekaj kwadrans.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 270 Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax