Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane ruloniki naleśników"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 134
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 264
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 105
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 134
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 264
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 105
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Do wysokiego naczynia wsyp mąkę. Wlej wodę, mleko oraz olej, wbij jajko. Zmiksuj na gładką masę. Odstaw, by ciasto dojrzało.
Szpinak rozmroź i odparuj na patelni z małą ilością oleju. Przypraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem oraz świeżo startą gałką muszkatołową. Ostudź szpinak.
Rybę pokrój, oprósz solą oraz pieprzem. Usmaż na oleju na złoty kolor (możesz posypać ją lekko mąką). Rozdrobnij widelcem. Wymieszaj ze szpinakiem oraz fetą.
Usmaż cienkie naleśniki.Każdy posmaruj farszem i zwiń w rulonik. Przekrój na pół. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Polej stopionym mas łem. Zapiekaj kwadrans.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 270 Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax