Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Filet na kuskusie z ziołowym aromatem"
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 303
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 303
Składniki
czas ok. 30 min; porcja – 390 kcal, cena 3,20 zł
Mięso umyj starannie pod bieżącą wodą, usuń ewentualne błonki lub przerosty, podziel na cztery porcje o tej samej wielkości. Włóż do miski i zalej mlekiem.
Piersi odstaw do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie wyjmij, osusz starannie papierowym ręcznikiem kuchennym. Natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem w proszku i curry. Odłóż na kilkanaście minut.
W tym czasie kaszkę kuskus wsyp do miski. Zalej taką ilością wrzącej wody, aby sięgała 1 cm ponad powierzchnię kaszki. Wkrusz pół kostki bulionowej, rozmieszaj. Odstaw na 10 min.
Pomidory umyj, pokrój na kawałki, opłucz i osusz zioła. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć piersi. Smaż na złoty kolor. Zdejmij i trzymaj w cieple.
Napęczniały kuskus przemieszaj z odrobiną oleju, dopraw solą. Na kaszy rozłóż mięso i pomidory. Posyp ziołami.
Piersi kurczaka będą soczyste oraz wyjątkowo smaczne, jeśli zamarynujesz je na kilkadziesiąt minut w mieszance keczupu i musztardy z niewielkim dodatkiem sosu sojowego i pieprzu.
Z ZIOŁOWYM AROMATEMŹródło: Świat kobiety