Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet z indyka z owocami"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30947
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3649
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4750
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30947
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3649
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4750
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój na duże kawałki, natrzyj solą, pieprzem, skrop olejem. Włóż do natłuszczonej brytfanny i zacznij piec w temp. 180oC.
W tym czasie przygotuj owoce: wszystkie umyj, gruszki obierz, przekrój wzdłuż na pół i usuń gniazda nasienne; jabłka pokrój na kawałki, usuń gniazda nasienne; winogrona oderwij z gałązki. Mandarynki obierz, podziel na ćwiarteczki.
Po 30-35 min pieczenia wysuń mięso z piekarnika, do brytfanny włóż ostrożnie owoce. Piecz, aż owoce zmiękną, a mięso stanie się kruche. Następnie wyjmij wszystko z brytfanny i trzymaj w cieple.
Zlej powstały podczas pieczenia sos do rondelka. Dodaj do niego połowę sera, rozpuść na małym ogniu. Rozrób z małą ilością śmietany.
Nałóż mięso z owocami na talerze, polej sosem. Jako dekorację podaj połówki upieczonych gruszek z resztą pokruszonego sera. Dodatkowo możesz dodać po łyżeczce żurawiny.Źródło: Świat kobiety