Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet z indyka z owocami"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34615
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 157
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3790
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34615
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 157
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3790
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój na duże kawałki, natrzyj solą, pieprzem, skrop olejem. Włóż do natłuszczonej brytfanny i zacznij piec w temp. 180oC.
W tym czasie przygotuj owoce: wszystkie umyj, gruszki obierz, przekrój wzdłuż na pół i usuń gniazda nasienne; jabłka pokrój na kawałki, usuń gniazda nasienne; winogrona oderwij z gałązki. Mandarynki obierz, podziel na ćwiarteczki.
Po 30-35 min pieczenia wysuń mięso z piekarnika, do brytfanny włóż ostrożnie owoce. Piecz, aż owoce zmiękną, a mięso stanie się kruche. Następnie wyjmij wszystko z brytfanny i trzymaj w cieple.
Zlej powstały podczas pieczenia sos do rondelka. Dodaj do niego połowę sera, rozpuść na małym ogniu. Rozrób z małą ilością śmietany.
Nałóż mięso z owocami na talerze, polej sosem. Jako dekorację podaj połówki upieczonych gruszek z resztą pokruszonego sera. Dodatkowo możesz dodać po łyżeczce żurawiny.Źródło: Świat kobiety