Do góry

Dania główne Przepis na:

filet z kurczaka nadziewana pieczarkami i serem z kukus marchewka i surowką z kiszonych ogórk

filet z kurczaka nadziewana pieczarkami i serem z kukus marchewka i surowką z kiszonych ogórk

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 423

Dodano:

Odsłon: 4789

Wiadomo że filet proste danie, popularne dobrze smakuje, tu jedna z moich wersji

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety kroimy na kotlety ubijamy przyprawiamy kucharkiem, ziołami, pieprzem, solą, czosnkiem, przyprawą do kurczaka. Pieczarki kroimy na drobno, smażymy, ser ucieramy na tarce. Nadziewamy pieczarkami i serem spinamy wykalaczkami. moczymy w wymieszanymi jajkiem, mlekiem, maką i przyprawami (ziołem, solą, kucharkiem). Obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Marchewkę myjemy ścieramy na tarce wrzucamy do garnka dodajemy dwie łyzki masła, łyżeczke curku, troche kucharka, soli, pieprzu, dolewamy kilka łyżek wody, dusimy, aż zmięknnie. Ogórki kroimy w kostke, cebule sparzamy kroimy w kostkę. Mieszamy dodajemy oliwę, pieprzymy, solimy, odstawiamy na kilka chwil do lodówki. Kukus zalewamy 0,5litry wrzącego bulionu. Czekamy 5-10min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń