Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filet z kurczaka w folii"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12540
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1417
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13570
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5720
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12540
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1417
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13570
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5720
Składniki
Oliwę oraz sok z cytryny wlej do twista. Nakryj słoik i kilka razy nim potrząsaj, aż powstanie gęsty biały sos. Wsyp do słoika szczyptę soli, pieprzu ziołowego oraz pozostałe marynaty.
Mięso oczyść z kostek, przekrój na pół. Polej przygotowaną marynatą. Nakryj i wstaw do lodówki na pół godziny.
Każdą porcję mięsa szczelnie owiń folią aluminiową. Wstaw pakieciki do piekarnika. Piecz około 20 minut w temp. 180°C.
Porcje 2, 30 min, cena 3,80 zł, 200 kcal.Źródło: Takie jest życie