Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety kurczaka na ostro"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 695
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15127
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1837
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 695
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15127
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1837
Składniki
ok. 50 minut
Filety z kurczaka opłukać, osuszyć. Musztardę wymieszać z jajkiem. Natkę pietruszki i tymianek posiekać. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, odcisnąć i wymieszać z tartą bułką, parmezanem i posiekanymi ziołami. Dodać kurkumę, musztardę z jajkiem oraz sól i pieprz do smaku.
Filety ułożyć na blasze przykrytej pergaminem. Oblepić przygotowaną masą. Dobrze ją docisnąć do mięsa. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec 25 minut.
Cebulę obrać, posiekać. Pomidory pokroić na połówki albo na duże kawałki. Olej rozgrzać na patelni. Smażyć na nim cebulę z pomidorami przez 5 minut. Oprószyć solą i pieprzem. Mięso wyjąć z piekarnika. Obłożyć podsmażonymi warzywami. Udekorować tymiankiem.Źródło: Życie na gorąco