Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety kurczaka na ostro"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 632
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 440
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1557
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 632
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 440
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1557
Składniki
ok. 50 minut
Filety z kurczaka opłukać, osuszyć. Musztardę wymieszać z jajkiem. Natkę pietruszki i tymianek posiekać. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, odcisnąć i wymieszać z tartą bułką, parmezanem i posiekanymi ziołami. Dodać kurkumę, musztardę z jajkiem oraz sól i pieprz do smaku.
Filety ułożyć na blasze przykrytej pergaminem. Oblepić przygotowaną masą. Dobrze ją docisnąć do mięsa. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec 25 minut.
Cebulę obrać, posiekać. Pomidory pokroić na połówki albo na duże kawałki. Olej rozgrzać na patelni. Smażyć na nim cebulę z pomidorami przez 5 minut. Oprószyć solą i pieprzem. Mięso wyjąć z piekarnika. Obłożyć podsmażonymi warzywami. Udekorować tymiankiem.Źródło: Życie na gorąco