Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety kurczaka na ostro"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 598
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3715
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 280
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 465
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 598
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3715
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 280
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 465
Składniki
ok. 50 minut
Filety z kurczaka opłukać, osuszyć. Musztardę wymieszać z jajkiem. Natkę pietruszki i tymianek posiekać. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, odcisnąć i wymieszać z tartą bułką, parmezanem i posiekanymi ziołami. Dodać kurkumę, musztardę z jajkiem oraz sól i pieprz do smaku.
Filety ułożyć na blasze przykrytej pergaminem. Oblepić przygotowaną masą. Dobrze ją docisnąć do mięsa. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec 25 minut.
Cebulę obrać, posiekać. Pomidory pokroić na połówki albo na duże kawałki. Olej rozgrzać na patelni. Smażyć na nim cebulę z pomidorami przez 5 minut. Oprószyć solą i pieprzem. Mięso wyjąć z piekarnika. Obłożyć podsmażonymi warzywami. Udekorować tymiankiem.Źródło: Życie na gorąco