Dania główne Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Ziemniaki gotujemy w mundurkach(10-15 min).Ostudzone kroimy w plastry(ok.0.5cm).Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
Filety myjemy,osuszamy,przyprawiamy solą i pieprzem-smażymy na oleju.Układamy na ziemniakach.
Kroimy warzywa:Cebulę(w kostkę lub piórka),pieczarki(w plasterki) i paprykę(oczyszczamy z ziaren i kroimy w paseczki).Wszystko lekko przesmażyć.
Sparzone pomidory obieramy i kroimy w kostkę.
W naczyniu z ziemniakami i rybą układamy:cebulę,pieczarki,paprykę i pomidory.Posypujemy solą,pieprzem i oregano. Skrapiamy olejem. Pieczemy ok 40 min/180st.C. 10 min przed końcem posypujemy startym serem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

kuchniahanny 02 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
A czy papryka i pomidory są konieczne?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Agas28 05 września 2009Zgłoś do usunięcia
Ja zawsze smaże wcześniej filety ale jeśli chce pani aby danie było lżejsze to proszę spróbować bez wcześniejszego smażenia...Myśle że ryba powinna się upiec,na wszelki wypadek proszę sprawdzić i ewentualnie trzymać w piekarniku chwilkę dłużej...Zapiekanka będzie ostrzejsza,gdy dodamy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku... Pozdrawiam:-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 04 września 2009Zgłoś do usunięcia
może nie trzeba tej ryby już smażyć jak ma być pieczona?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 04 września 2009Zgłoś do usunięcia
czy można nie smażyć ryby wcześniej?chciałabym oszczędzić tłuszczu i smażenia,żeby było lżejsze danie.chyba w 40 min. ryba się upiecze?0 Kto głosował? | Odpowiedz