Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach(10-15 min).Ostudzone kroimy w plastry(ok.0.5cm).Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
Filety myjemy,osuszamy,przyprawiamy solą i pieprzem-smażymy na oleju.Układamy na ziemniakach.
Kroimy warzywa:Cebulę(w kostkę lub piórka),pieczarki(w plasterki) i paprykę(oczyszczamy z ziaren i kroimy w paseczki).Wszystko lekko przesmażyć.
Sparzone pomidory obieramy i kroimy w kostkę.
W naczyniu z ziemniakami i rybą układamy:cebulę,pieczarki,paprykę i pomidory.Posypujemy solą,pieprzem i oregano. Skrapiamy olejem. Pieczemy ok 40 min/180st.C. 10 min przed końcem posypujemy startym serem.