Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118714
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8666
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3170
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2502
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118714
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8666
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3170
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2502
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach(10-15 min).Ostudzone kroimy w plastry(ok.0.5cm).Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
Filety myjemy,osuszamy,przyprawiamy solą i pieprzem-smażymy na oleju.Układamy na ziemniakach.
Kroimy warzywa:Cebulę(w kostkę lub piórka),pieczarki(w plasterki) i paprykę(oczyszczamy z ziaren i kroimy w paseczki).Wszystko lekko przesmażyć.
Sparzone pomidory obieramy i kroimy w kostkę.
W naczyniu z ziemniakami i rybą układamy:cebulę,pieczarki,paprykę i pomidory.Posypujemy solą,pieprzem i oregano. Skrapiamy olejem. Pieczemy ok 40 min/180st.C. 10 min przed końcem posypujemy startym serem.