Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 169
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 169
Składniki
Zagnieść mąkę z zimnym tłuszczem,1/2 łyżeczki soli i 5 łyżkami wody. Przykryć i odstawić na 30 minut do lodówki.
Cebulę pokroić w drobną kostkę,czosnek posiekać. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę. Zeszklić czosnek,cebulę,wrzucić paprykę.Dusić przez ok 5 min.
Utrzeć połowę sera,wymieszać z jajkami,pomidorami,ziołami.Doprawić do smaku.
Rozwałkować ciasto,wyłożyć na nasmarowaną tłuszczem formę o wym 25*25.
Wypełnić warzywami,polać sosem pomidorowym. Zapiekać przez 45 min. w temp.200 stopni. Posypać resztą sera,piec aż rozpuści się ser.