Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Francuskie cebularze w kokilkach"
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na zdrowszą wersję obiadowego kotleta, który dostarczy nam...
Odsłon: 26527
Kiedyś przeglądając jedną z publikacji autorstwa Pani Zofii Nasierowskiej nat...
Odsłon: 2506
rewelacyjny kurak w chrupiącej panierce, polecam :-)
Odsłon: 634
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 505
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 637
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 505
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 637
Składniki
Ciasto francuskie wyjmuję z lodówki (mrożone wcześniej rozmrażam). Kroję na cztery części i wylepiam nimi żaroodporne kokilki. Wystające brzegi odcinam. Kokilki z ciastem odkładam do lodówki.
Cebule obieram, siekam, smażę w rondlu na rozgrzanym maśle. Gdy zrobią się szkliste, podlewam je wytrawnym białym winem. Duszę, aż więk szość płynu odparuje. Doprawiam solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej.
Jajka mieszam ze śmietaną i cebulą. Ser ścieram na tarce. Kokilki wyjmuję z lodówki. Spody z ciasta nakłuwam widelcem. Nakładam masę cebulową. Piekę 25 min w 190 st. Posypuję serem. Dopiekam 5-8 minut.Źródło: 100 rad
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlet jak schabowy z karkówki
Dania główne
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem
Dania główne
pizza ze szpinakiem I serem pleśniowym
Dania główne
Polędwiczki z grzybami w boczku
Kotlet jak schabowy z karkówki
Kto chce pomysł na pyszny obiad w niespełna 20 minut ? zachęcam wszystkich do...
Odsłon: 45
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem to prosty sposób na pyszny , szybki i sycą...
Odsłon: 229