Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuskie paszteciki"
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 49
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 78
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2612
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 49
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 78
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2612
Składniki
Liście szpinaku starannie opłucz, osusz. Obraną cebulę oraz czosnek drobno posiekaj. Przesmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj szpinak. Smaż, mieszając, kilka minut. Na koniec wbij 2 jajka. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Smaż jeszcze minutę.
Ciasto francuskie cienko rozwałkuj, podziel na 16 prostokątów. Na połowie rozłóż przygotowany farsz, przykryj resztą ciasta, zlep brzegi. Wierzchy pasztecików ponacinaj, posmaruj ostatnim jajkiem i posyp solą. Piecz 20 minut w temp. 180 st.
Czas 60 min; porcja – 250 kcal, cena 1,20 zł.Źródło: Świat kobiety