Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuskie paszteciki"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117585
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8154
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3050
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1837
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1408
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117585
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8154
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3050
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1837
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1408
Składniki
Liście szpinaku starannie opłucz, osusz. Obraną cebulę oraz czosnek drobno posiekaj. Przesmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj szpinak. Smaż, mieszając, kilka minut. Na koniec wbij 2 jajka. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Smaż jeszcze minutę.
Ciasto francuskie cienko rozwałkuj, podziel na 16 prostokątów. Na połowie rozłóż przygotowany farsz, przykryj resztą ciasta, zlep brzegi. Wierzchy pasztecików ponacinaj, posmaruj ostatnim jajkiem i posyp solą. Piecz 20 minut w temp. 180 st.
Czas 60 min; porcja – 250 kcal, cena 1,20 zł.Źródło: Świat kobiety