Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuskie paszteciki"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8323
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 469
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8323
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 469
Składniki
Liście szpinaku starannie opłucz, osusz. Obraną cebulę oraz czosnek drobno posiekaj. Przesmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj szpinak. Smaż, mieszając, kilka minut. Na koniec wbij 2 jajka. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Smaż jeszcze minutę.
Ciasto francuskie cienko rozwałkuj, podziel na 16 prostokątów. Na połowie rozłóż przygotowany farsz, przykryj resztą ciasta, zlep brzegi. Wierzchy pasztecików ponacinaj, posmaruj ostatnim jajkiem i posyp solą. Piecz 20 minut w temp. 180 st.
Czas 60 min; porcja – 250 kcal, cena 1,20 zł.Źródło: Świat kobiety