Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas wykonania: 30 min + marynowanie mięsa Można również podawać z frytkami i ziemniakami:):)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 201
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 201
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Składniki
Mięso myjemy,osuszamy,kroimy na kawałki ok. 3 na 8 cm, posypujemy Vegetą i wstawiamy na 20 min do lodówki. Z mąki, jajka, szczypty soli i 3/4 szkl. wody przygotowujemy ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany. Kawałki mięsa maczamy w cieście i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.Podajemy z ryżem lub bagietką i surówką.