Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas wykonania: 30 min + marynowanie mięsa Można również podawać z frytkami i ziemniakami:):)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4075
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415993
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2743
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4075
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415993
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2743
Składniki
Mięso myjemy,osuszamy,kroimy na kawałki ok. 3 na 8 cm, posypujemy Vegetą i wstawiamy na 20 min do lodówki. Z mąki, jajka, szczypty soli i 3/4 szkl. wody przygotowujemy ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany. Kawałki mięsa maczamy w cieście i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.Podajemy z ryżem lub bagietką i surówką.