Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gazpacho z boczkiem i grzankami"
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17605
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1750
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15218
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4582
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8969
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17605
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1750
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15218
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4582
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8969
Składniki
Do dużej miski przełóż pomidory, arbuza, ogórki, cebulę, oliwę, ocet, czosnek i 2 kromki chleba. Wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę (chleb musi zmięknąć).
Dokładnie zmiksuj schłodzone , przypraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Rozgrzej masło na patelni. Pozostały chleb pokrój w kostkę i usmaż grzanki na maśle (3-5 minut). Zdejmij je z patelni i osącz z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Pokrój w kostkę boczek i podsmaż go na patelni, tak aby uzyskać złociste skwarki. Po usmażeniu osącz je na ręczniku papierowym.
Schłodzoną zupę rozłóż na talerze, posyp grzankami, skwarkami i listkami bazylii. Dodatkowo można ją też skropić oliwą.Źródło: Olivia