Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gazpacho z boczkiem i grzankami"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 477
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 477
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Do dużej miski przełóż pomidory, arbuza, ogórki, cebulę, oliwę, ocet, czosnek i 2 kromki chleba. Wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę (chleb musi zmięknąć).
Dokładnie zmiksuj schłodzone , przypraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Rozgrzej masło na patelni. Pozostały chleb pokrój w kostkę i usmaż grzanki na maśle (3-5 minut). Zdejmij je z patelni i osącz z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Pokrój w kostkę boczek i podsmaż go na patelni, tak aby uzyskać złociste skwarki. Po usmażeniu osącz je na ręczniku papierowym.
Schłodzoną zupę rozłóż na talerze, posyp grzankami, skwarkami i listkami bazylii. Dodatkowo można ją też skropić oliwą.Źródło: Olivia