Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gazpacho z boczkiem i grzankami"
Do dużej miski przełóż pomidory, arbuza, ogórki, cebulę, oliwę, ocet, czosnek i 2 kromki chleba. Wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę (chleb musi zmięknąć).
Dokładnie zmiksuj schłodzone , przypraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Rozgrzej masło na patelni. Pozostały chleb pokrój w kostkę i usmaż grzanki na maśle (3-5 minut). Zdejmij je z patelni i osącz z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Pokrój w kostkę boczek i podsmaż go na patelni, tak aby uzyskać złociste skwarki. Po usmażeniu osącz je na ręczniku papierowym.
Schłodzoną zupę rozłóż na talerze, posyp grzankami, skwarkami i listkami bazylii. Dodatkowo można ją też skropić oliwą.Źródło: Olivia
Inspiracja na ten hiszpański chłodnik przyszła po maratonie filmów Almodóvara...
Odsłon: 13326
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7817
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2113
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30005
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5034
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7817
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2113
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30005
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5034
Składniki
Do dużej miski przełóż pomidory, arbuza, ogórki, cebulę, oliwę, ocet, czosnek i 2 kromki chleba. Wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę (chleb musi zmięknąć).
Dokładnie zmiksuj schłodzone , przypraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Rozgrzej masło na patelni. Pozostały chleb pokrój w kostkę i usmaż grzanki na maśle (3-5 minut). Zdejmij je z patelni i osącz z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Pokrój w kostkę boczek i podsmaż go na patelni, tak aby uzyskać złociste skwarki. Po usmażeniu osącz je na ręczniku papierowym.
Schłodzoną zupę rozłóż na talerze, posyp grzankami, skwarkami i listkami bazylii. Dodatkowo można ją też skropić oliwą.Źródło: Olivia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Udka zapiekane w majonezie
Dania główne
Kotlety drobiowe
Dania główne
Kluski Śląskie - Idealny przepis
Dania główne
Kiełbasa biała zasmażana z kapustą i ziemniakami
Udka zapiekane w majonezie
Wyborne udka na niedzielny obiad.
Odsłon: 115
Kotlety drobiowe
Smakują wybornie.
Odsłon: 59