Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gazpacho z boczkiem i grzankami"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2511
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 293
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 397
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34699
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 928
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2511
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 293
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 397
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34699
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 928
Składniki
Do dużej miski przełóż pomidory, arbuza, ogórki, cebulę, oliwę, ocet, czosnek i 2 kromki chleba. Wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę (chleb musi zmięknąć).
Dokładnie zmiksuj schłodzone , przypraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Rozgrzej masło na patelni. Pozostały chleb pokrój w kostkę i usmaż grzanki na maśle (3-5 minut). Zdejmij je z patelni i osącz z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Pokrój w kostkę boczek i podsmaż go na patelni, tak aby uzyskać złociste skwarki. Po usmażeniu osącz je na ręczniku papierowym.
Schłodzoną zupę rozłóż na talerze, posyp grzankami, skwarkami i listkami bazylii. Dodatkowo można ją też skropić oliwą.Źródło: Olivia