Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gazpacho z boczkiem i grzankami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15950
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6428
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15950
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6428
Składniki
Do dużej miski przełóż pomidory, arbuza, ogórki, cebulę, oliwę, ocet, czosnek i 2 kromki chleba. Wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę (chleb musi zmięknąć).
Dokładnie zmiksuj schłodzone , przypraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Rozgrzej masło na patelni. Pozostały chleb pokrój w kostkę i usmaż grzanki na maśle (3-5 minut). Zdejmij je z patelni i osącz z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Pokrój w kostkę boczek i podsmaż go na patelni, tak aby uzyskać złociste skwarki. Po usmażeniu osącz je na ręczniku papierowym.
Schłodzoną zupę rozłóż na talerze, posyp grzankami, skwarkami i listkami bazylii. Dodatkowo można ją też skropić oliwą.Źródło: Olivia