Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego zawsze w kapuście ??? Nazbierałam liści chrzanu na łące , grzybów w lesie i wyszły gołąbki w liściach chrzanu z tradycyjnym farszem z dodatkiem leśnych grzybów. Dla mnie bomba – sami spróbujcie ????
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 314
Królowa grilla :)
Odsłon: 101
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 80
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 95
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 314
Królowa grilla :)
Odsłon: 101
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 80
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 95
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Ryż chwile podgotowujemy we wrzątku, odcedzamy, zostawiamy do ostygnięcia. Grzyby kroimy na małe kawałki, dusimy na maśle. Mięso mielone łączymy z ryżem i grzybami, solimy i pieprzymy do smaku i dokładnie mieszamy dłonią. Liście chrzanu sparzamy we wrzątku i pozbawiamy twardego łyka. Mięso formujemy w wałeczki i zawijamy w liście chrzanu ( ja dla pewności żeby się nie rozpadły, związałam je nitką). Gołąbki układamy ściśle w dużym,szerokim garnku wyłożonym kilkoma liśćmi chrzanu. Podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy,ziele angielskie, pieprz i sól – gotujemy na bardzo wolnym ogniu około godziny. W osobnym garnku zagotowujemy passatę pomidorową, dodajemy łyżeczkę cukru, sól i pod koniec gotowania zalewamy gołąbki. Podajemy z ziemniaczkami