Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego zawsze w kapuście ??? Nazbierałam liści chrzanu na łące , grzybów w lesie i wyszły gołąbki w liściach chrzanu z tradycyjnym farszem z dodatkiem leśnych grzybów. Dla mnie bomba – sami spróbujcie ????
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 103
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 838
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 70
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 103
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 838
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 70
Składniki
Ryż chwile podgotowujemy we wrzątku, odcedzamy, zostawiamy do ostygnięcia. Grzyby kroimy na małe kawałki, dusimy na maśle. Mięso mielone łączymy z ryżem i grzybami, solimy i pieprzymy do smaku i dokładnie mieszamy dłonią. Liście chrzanu sparzamy we wrzątku i pozbawiamy twardego łyka. Mięso formujemy w wałeczki i zawijamy w liście chrzanu ( ja dla pewności żeby się nie rozpadły, związałam je nitką). Gołąbki układamy ściśle w dużym,szerokim garnku wyłożonym kilkoma liśćmi chrzanu. Podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy,ziele angielskie, pieprz i sól – gotujemy na bardzo wolnym ogniu około godziny. W osobnym garnku zagotowujemy passatę pomidorową, dodajemy łyżeczkę cukru, sól i pod koniec gotowania zalewamy gołąbki. Podajemy z ziemniaczkami