Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i delikatna golonka z jeszcze lepszą kapustą
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 56
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 757
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 70
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 56
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 757
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 70
Składniki
Golonki zalać wodą, wrzucić liście laurowe, pieprz i wegetę. Gotować, aż golonki staną się miękkie (ok. 1 godz.).
Marchew zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać z kapustą, odrobiną soli i pieprzu.
Ugotowane golonki obsypać przyprawą do mięs i papryką. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym na wcześniej rozłożonej kapuście. Mięso polać 1 szkl. wywaru z gotowania golonek (tak by przyprawy częściowo spłynęły w kapustę).
Piec w piekarniku pod przykryciem w temp. 200 st. C na 0,5 godziny, po tym czasie odwrócić golonki i piec jeszcze kolejne 0,5 godziny. Pokrywkę można odkryć na ostatnie 10 min pieczenia. Smacznego!