Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i delikatna golonka z jeszcze lepszą kapustą
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8644
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3068
Polecam.
Odsłon: 1863
Polecam.
Odsłon: 544
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8644
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3068
Polecam.
Odsłon: 1863
Polecam.
Odsłon: 544
Składniki
Golonki zalać wodą, wrzucić liście laurowe, pieprz i wegetę. Gotować, aż golonki staną się miękkie (ok. 1 godz.).
Marchew zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać z kapustą, odrobiną soli i pieprzu.
Ugotowane golonki obsypać przyprawą do mięs i papryką. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym na wcześniej rozłożonej kapuście. Mięso polać 1 szkl. wywaru z gotowania golonek (tak by przyprawy częściowo spłynęły w kapustę).
Piec w piekarniku pod przykryciem w temp. 200 st. C na 0,5 godziny, po tym czasie odwrócić golonki i piec jeszcze kolejne 0,5 godziny. Pokrywkę można odkryć na ostatnie 10 min pieczenia. Smacznego!