Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grillowana jagnięcina"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2114
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421379
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2059
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2114
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421379
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2059
Składniki
czas ok. 35 min; porcja – 240 kcal, cena 5,60 zł
Cytrynę sparz wrzątkiem, wyszoruj. Otrzyj skórkę, wyciśnij 2 łyżeczki soku. Wymieszaj w misce z 4 łyżkami oliwy. Umyj i osusz cukinie oraz kabaczek, pokrój nożem szczelinowym w cienkie plasterki. Papryczkę chili opłucz, rozkrój, oczyść z pesteczek, drobno posiekaj.
Plasterki warzyw włóż do cytrynowej marynaty. Dodaj posiekane chili oraz sól do smaku. Wymieszaj starannie, odstaw na godzinę. W tym czasie umyj kotleciki, osusz, natrzyj resztą oliwy. Grilluj po 2-3 min z każdej strony. Zdejmij, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Groszek cukrowy wrzuć na osolony wrzątek i krótko zblanszuj. Osącz na sicie, przelej zimną wodą. Na dużym talerzu rozłóż zamarynowane plastry warzyw, groszek, pokrojoną mozzarellę i kotleciki jagnięce. Całość polej resztą cytrynowej marynaty. Udekoruj kiełkami.Źródło: Świat kobiety