Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grillowana jagnięcina"
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93950
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2735
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3545
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1642
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2322
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93950
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2735
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3545
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1642
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2322
Składniki
czas ok. 35 min; porcja – 240 kcal, cena 5,60 zł
Cytrynę sparz wrzątkiem, wyszoruj. Otrzyj skórkę, wyciśnij 2 łyżeczki soku. Wymieszaj w misce z 4 łyżkami oliwy. Umyj i osusz cukinie oraz kabaczek, pokrój nożem szczelinowym w cienkie plasterki. Papryczkę chili opłucz, rozkrój, oczyść z pesteczek, drobno posiekaj.
Plasterki warzyw włóż do cytrynowej marynaty. Dodaj posiekane chili oraz sól do smaku. Wymieszaj starannie, odstaw na godzinę. W tym czasie umyj kotleciki, osusz, natrzyj resztą oliwy. Grilluj po 2-3 min z każdej strony. Zdejmij, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Groszek cukrowy wrzuć na osolony wrzątek i krótko zblanszuj. Osącz na sicie, przelej zimną wodą. Na dużym talerzu rozłóż zamarynowane plastry warzyw, groszek, pokrojoną mozzarellę i kotleciki jagnięce. Całość polej resztą cytrynowej marynaty. Udekoruj kiełkami.Źródło: Świat kobiety