Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grillowana jagnięcina"
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4257
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 259
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13367
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2653
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4257
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 259
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13367
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2653
Składniki
czas ok. 35 min; porcja – 240 kcal, cena 5,60 zł
Cytrynę sparz wrzątkiem, wyszoruj. Otrzyj skórkę, wyciśnij 2 łyżeczki soku. Wymieszaj w misce z 4 łyżkami oliwy. Umyj i osusz cukinie oraz kabaczek, pokrój nożem szczelinowym w cienkie plasterki. Papryczkę chili opłucz, rozkrój, oczyść z pesteczek, drobno posiekaj.
Plasterki warzyw włóż do cytrynowej marynaty. Dodaj posiekane chili oraz sól do smaku. Wymieszaj starannie, odstaw na godzinę. W tym czasie umyj kotleciki, osusz, natrzyj resztą oliwy. Grilluj po 2-3 min z każdej strony. Zdejmij, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Groszek cukrowy wrzuć na osolony wrzątek i krótko zblanszuj. Osącz na sicie, przelej zimną wodą. Na dużym talerzu rozłóż zamarynowane plastry warzyw, groszek, pokrojoną mozzarellę i kotleciki jagnięce. Całość polej resztą cytrynowej marynaty. Udekoruj kiełkami.Źródło: Świat kobiety