Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki w syropie"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7514
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2485
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7514
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2485
Składniki
Gruszki obierz ze skórki. Polej je sokiem z cytryny, żeby zachowały kolor. W tym czasie zagotuj wodę z cukrem i octem, na wrzątek wrzuć owoce. Gotuj je ok. 4 minut, i odstaw do przestudzenia.
Gdy wystygną, przełóż gruszki do wyparzonych słoików (nakrętki też się wyparza) i zalej zalewą. Wrzuć kilka goździków i dokładnie zakręć słoiki. Pasteryzuj je przez kilka minut.Źródło: Na żywo