Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz rybny z ziołami"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94291
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1892
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5709
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94291
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1892
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5709
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Składniki
Cebule, czosnek i koper włoski pokrój i podsmaż na rozgrzanym oleju, w głębokim garnku. Dodaj mieloną paprykę i przecier pomidorowy. Całość dokładnie wymieszaj i smaż dalej. Wrzuć pokrojone w ćwiartki pomidory i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Ryby opłucz pod zimną wodą i dokładnie oczyść. Pokrój je na mniejsze kawałki i wrzuć do bazy warzywnej. Całość ostrożnie wymieszaj. Po chwili do garnka wlej białe wino. Duś na małym ogniu, aż ryba będzie miękka. Zdejmij garnek i odstaw w ciepłe miejsce.
Tymianek i pietruszkę umyj pod bieżącą wodą i drobno posiekaj. Skórkę z cytryny zetrzyj na tarce i wymieszaj z ziołami. Następnie dodaj do gulaszu rybnego, aby uzyskać lepszy smak i aromat. Całość gotuj przez krótką chwilę i podawaj z gotowanymi ziemniakami.Źródło: Na żywo