Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z indyka z kaszą gryczaną"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1150
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1740
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5853
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1150
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1740
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5853
Składniki
Kaszę ugotuj w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Indyka umyj, osusz, pokrój na kawałki. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Podsmaż na oleju. Warzywa umyj lub obierz, pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju.
Bulion mocno podgrzej w garnku. Włóż indyka i warzywa, zamieszaj, oprósz solą i pieprzem, gotuj 15 minut.
Koncentrat, mąkę i dwie łyżki wody wymieszaj, wlej do gulaszu. Gotuj do miękkości, przypraw do smaku. Podawaj z kaszą gryczaną.
Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie