Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z indyka z kaszą gryczaną"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5665
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36154
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 109
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5665
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36154
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 109
Składniki
Kaszę ugotuj w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Indyka umyj, osusz, pokrój na kawałki. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Podsmaż na oleju. Warzywa umyj lub obierz, pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju.
Bulion mocno podgrzej w garnku. Włóż indyka i warzywa, zamieszaj, oprósz solą i pieprzem, gotuj 15 minut.
Koncentrat, mąkę i dwie łyżki wody wymieszaj, wlej do gulaszu. Gotuj do miękkości, przypraw do smaku. Podawaj z kaszą gryczaną.
Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie