Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z indyka z kaszą gryczaną

Gulasz z indyka z kaszą gryczaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19075

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Gulasz z indyka z kaszą gryczaną"

Składniki

  • filet z piersi indyka
  • pół cukinii
  • pół bakłażana
  • 3 łodygi selera naciowego po pół strąka czerwonej i żółtej papryki
  • 2 torebki kaszy gryczanej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • olej
  • łyżka mąki
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz z indyka z kaszą gryczaną

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Indyka umyj, osusz, pokrój na kawałki. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Podsmaż na oleju. Warzywa umyj lub obierz, pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju.

  2. Bulion mocno podgrzej w garnku. Włóż indyka i warzywa, zamieszaj, oprósz solą i pieprzem, gotuj 15 minut.

  3. Koncentrat, mąkę i dwie łyżki wody wymieszaj, wlej do gulaszu. Gotuj do miękkości, przypraw do smaku. Podawaj z kaszą gryczaną.

  4. Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,30 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń