Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny rozgrzewający gulasz dla smakoszy. Jak wiadomo nie każdy jest fanem podrobów. Jednakże tych zainteresowanych zachęcam do przetestowania. Jest pyszny.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12833
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1452
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14084
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5852
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12833
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1452
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14084
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5852
Składniki
Na początku pozbywamy się białych błonek z serc oraz cienkiej twardszej błonki z żołądków. Podroby kroimy w dowolne kawałki, jakie kto lubi. Kroimy cebulę w kosteczkę. Na rozgrzany tłuszcz dodajemy cebulkę i podsmażamy ją z kostką rosołową, Gdy cebulka się zeszkli dodajemy kolejno serca i żoładki. Możecie dołożyć liście laurowe, ziele angielskie co kto lubi. Solimy,pieprzymy, doprawiam i zalewamy wodą aby było ponad 1-2 cm naszych podrobów. Gotujemy to pod przykryciem na małym ogniu ok 1,5 h. taaaaak przygotowanie tego jest czasochłonne jednak bardzo Wam polecam jest na prawdę pyszne. Pod koniec gotowania dodajemy starty czosnek oraz zaprawiamy nasz gulasz. Do miseczki z wodą z podrobów dodajemy łyżkę mąki i śmietany - mieszamy aby się nie zważyło.
Jeśli uznacie, że jest za mało wody proszę dodać więcej, aczkolwiek niezbyt dużo ponieważ podroby są kwintesencją. Przygotowany rozczyn dodajemy do naszych podrobów, gotujemy od tego momentu jeszcze jakieś 30 min na bardzo małym ogniu, pilnując aby się nie przypaliło. Podajemy z chlebkiem bądź bułką wysmarowaną masełkiem :)