Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny rozgrzewający gulasz dla smakoszy. Jak wiadomo nie każdy jest fanem podrobów. Jednakże tych zainteresowanych zachęcam do przetestowania. Jest pyszny.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Na początku pozbywamy się białych błonek z serc oraz cienkiej twardszej błonki z żołądków. Podroby kroimy w dowolne kawałki, jakie kto lubi. Kroimy cebulę w kosteczkę. Na rozgrzany tłuszcz dodajemy cebulkę i podsmażamy ją z kostką rosołową, Gdy cebulka się zeszkli dodajemy kolejno serca i żoładki. Możecie dołożyć liście laurowe, ziele angielskie co kto lubi. Solimy,pieprzymy, doprawiam i zalewamy wodą aby było ponad 1-2 cm naszych podrobów. Gotujemy to pod przykryciem na małym ogniu ok 1,5 h. taaaaak przygotowanie tego jest czasochłonne jednak bardzo Wam polecam jest na prawdę pyszne. Pod koniec gotowania dodajemy starty czosnek oraz zaprawiamy nasz gulasz. Do miseczki z wodą z podrobów dodajemy łyżkę mąki i śmietany - mieszamy aby się nie zważyło.
Jeśli uznacie, że jest za mało wody proszę dodać więcej, aczkolwiek niezbyt dużo ponieważ podroby są kwintesencją. Przygotowany rozczyn dodajemy do naszych podrobów, gotujemy od tego momentu jeszcze jakieś 30 min na bardzo małym ogniu, pilnując aby się nie przypaliło. Podajemy z chlebkiem bądź bułką wysmarowaną masełkiem :)