Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny rozgrzewający gulasz dla smakoszy. Jak wiadomo nie każdy jest fanem podrobów. Jednakże tych zainteresowanych zachęcam do przetestowania. Jest pyszny.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 488
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1993
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3981
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 488
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1993
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3981
Składniki
Na początku pozbywamy się białych błonek z serc oraz cienkiej twardszej błonki z żołądków. Podroby kroimy w dowolne kawałki, jakie kto lubi. Kroimy cebulę w kosteczkę. Na rozgrzany tłuszcz dodajemy cebulkę i podsmażamy ją z kostką rosołową, Gdy cebulka się zeszkli dodajemy kolejno serca i żoładki. Możecie dołożyć liście laurowe, ziele angielskie co kto lubi. Solimy,pieprzymy, doprawiam i zalewamy wodą aby było ponad 1-2 cm naszych podrobów. Gotujemy to pod przykryciem na małym ogniu ok 1,5 h. taaaaak przygotowanie tego jest czasochłonne jednak bardzo Wam polecam jest na prawdę pyszne. Pod koniec gotowania dodajemy starty czosnek oraz zaprawiamy nasz gulasz. Do miseczki z wodą z podrobów dodajemy łyżkę mąki i śmietany - mieszamy aby się nie zważyło.
Jeśli uznacie, że jest za mało wody proszę dodać więcej, aczkolwiek niezbyt dużo ponieważ podroby są kwintesencją. Przygotowany rozczyn dodajemy do naszych podrobów, gotujemy od tego momentu jeszcze jakieś 30 min na bardzo małym ogniu, pilnując aby się nie przypaliło. Podajemy z chlebkiem bądź bułką wysmarowaną masełkiem :)