Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie na obiadek
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w słupki na frytki (ja preferuje frytki ze świerzych ziemniaków, nie lubię gotowych mrożonych frytek ale wedle uznania) lub gotowe frytki usmażyć we wfrytkownicy. Jogurt przelać do miski i dodać do niego posiekany szczypior oraz sól i pieprz. Piersi przemielić przez maszynkę, dodać jajka i odpowiednio bułkę tartą, tak aby masa była w miarę scisła ale nie za sucha, dodać przyprawy i nakładać łyżką różne kształty na głęboki olej (też do frytkownicy). Usmażone wyjąć, podawać z frytkami i sosem jogurtowym.