Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące szparagi, pyszne soczyste truskawki podane z halibutem, oprószone delikatnie parmezanem. Oto moja propozycja na obiad w upalny czerwcowy dzień. Lubię tak przyrządzać szparagi bo zawsze wychodzą chrupkie i można je zjeść na ciepło i zimno. Truskawki dodają słodyczy do sałatki i pięknie się wkomponują w całe danie.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 127
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 177
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 275
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 127
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 177
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 275
Składniki
Halibuta umyć, osuszyć, posolić i skropić sokiem z cytryny Dno naczynia żaroodpornego polać oliwą z oliwek, położyć na nim rybę, i pokropić oliwą z oliwek i posypać koperkiem Piekarnik nastawić na 190 stopni (góra - dół z termo obiegiem) i piec przez 20 minut
Na suchej patelni uprażyć pestki dyni Szparagi za pomocą obieraczki pokroić na wąskie paseczki. Zagotować wodę, posolić Szparagi wrzucić do garnka i gotować około 2 minuty (nie dłużej) Szparagi odcedzić, pomieszać w misce z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, popieprzyć i posolić do smaku Dodać świeże truskawki, posypać dynią i startym parmezanem Podawać z halibutem lub jako osobna sałatka