Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indonezyjskie trójkąty"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 701
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 250
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 438
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5390
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 701
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 250
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 438
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5390
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 243
Składniki
Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj. Tofu pokrój w kostkę i usmaż na złoto na 5 łyżkach oleju. Zdejmij z patelni. Dolej resztę oleju i podduś posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Zalej bulionem i zagotuj. Dodaj tofu i mieszając od czasu do czasu, duś około 10 minut.
Wsyp kapary, wymieszaj. Ugotuj ryż w osolonej wodzie i odcedź. Posiekaj pietruszkę, dodaj do ryżu (część zostaw do dekoracji). Połącz z tofu, wsyp mąkę kukurydzianą, wymieszaj.
Ciasto wylej na blachę i piecz 10 minut w temp. 180°C Jeszcze ciepłe pokrój w trójkąty. Podawaj udekorowane pietruszką.Źródło: Na żywo