Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indonezyjskie trójkąty"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25936
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3290
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1418
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25936
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3290
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1418
Składniki
Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj. Tofu pokrój w kostkę i usmaż na złoto na 5 łyżkach oleju. Zdejmij z patelni. Dolej resztę oleju i podduś posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Zalej bulionem i zagotuj. Dodaj tofu i mieszając od czasu do czasu, duś około 10 minut.
Wsyp kapary, wymieszaj. Ugotuj ryż w osolonej wodzie i odcedź. Posiekaj pietruszkę, dodaj do ryżu (część zostaw do dekoracji). Połącz z tofu, wsyp mąkę kukurydzianą, wymieszaj.
Ciasto wylej na blachę i piecz 10 minut w temp. 180°C Jeszcze ciepłe pokrój w trójkąty. Podawaj udekorowane pietruszką.Źródło: Na żywo