Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk duszony z kapustką"
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 460
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 139
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 270
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19115
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 460
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 139
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 270
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19115
Składniki
Mięso opłucz i pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Marchewki, pietruszkę, selery, ziemniaki i cebulki potnij na dowolne kawałki. Czosnek obierz, drobno posiekaj. Kapustę grubo poszatkuj.
Na patelni rozgrzej olej i masło klarowane. Po kolei, partiami przesmażaj krótko wszystkie , tak by lekko się zrumieniły. Zacznij od warzyw korzeniowych, następnie wrzucaj: cebulki z czosnkiem, mięso, a na końcu kapustę.
Wszystkie przesmażone , oprócz kapusty, przełóż do garnka. Zalej je bulionem. Duś na małym ogniu pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie – ok. 20 minut.
Dodaj podsmażoną kapustę, dopraw do smaku solą i pieprzem. Przełóż do miseczek i udekoruj krążkami czerwonej cebuli.Źródło: Naj