Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk duszony z kapustką"
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1655
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17869
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1655
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17869
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Składniki
Mięso opłucz i pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Marchewki, pietruszkę, selery, ziemniaki i cebulki potnij na dowolne kawałki. Czosnek obierz, drobno posiekaj. Kapustę grubo poszatkuj.
Na patelni rozgrzej olej i masło klarowane. Po kolei, partiami przesmażaj krótko wszystkie , tak by lekko się zrumieniły. Zacznij od warzyw korzeniowych, następnie wrzucaj: cebulki z czosnkiem, mięso, a na końcu kapustę.
Wszystkie przesmażone , oprócz kapusty, przełóż do garnka. Zalej je bulionem. Duś na małym ogniu pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie – ok. 20 minut.
Dodaj podsmażoną kapustę, dopraw do smaku solą i pieprzem. Przełóż do miseczek i udekoruj krążkami czerwonej cebuli.Źródło: Naj