Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk duszony z kapustką"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 469
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 469
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Mięso opłucz i pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Marchewki, pietruszkę, selery, ziemniaki i cebulki potnij na dowolne kawałki. Czosnek obierz, drobno posiekaj. Kapustę grubo poszatkuj.
Na patelni rozgrzej olej i masło klarowane. Po kolei, partiami przesmażaj krótko wszystkie , tak by lekko się zrumieniły. Zacznij od warzyw korzeniowych, następnie wrzucaj: cebulki z czosnkiem, mięso, a na końcu kapustę.
Wszystkie przesmażone , oprócz kapusty, przełóż do garnka. Zalej je bulionem. Duś na małym ogniu pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie – ok. 20 minut.
Dodaj podsmażoną kapustę, dopraw do smaku solą i pieprzem. Przełóż do miseczek i udekoruj krążkami czerwonej cebuli.Źródło: Naj