Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk duszony z kapustką"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 555
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2594
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1883
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1143
Świąteczne smaki.
Odsłon: 158
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1732
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 555
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2594
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1883
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1143
Świąteczne smaki.
Odsłon: 158
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1732
Składniki
Mięso opłucz i pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Marchewki, pietruszkę, selery, ziemniaki i cebulki potnij na dowolne kawałki. Czosnek obierz, drobno posiekaj. Kapustę grubo poszatkuj.
Na patelni rozgrzej olej i masło klarowane. Po kolei, partiami przesmażaj krótko wszystkie , tak by lekko się zrumieniły. Zacznij od warzyw korzeniowych, następnie wrzucaj: cebulki z czosnkiem, mięso, a na końcu kapustę.
Wszystkie przesmażone , oprócz kapusty, przełóż do garnka. Zalej je bulionem. Duś na małym ogniu pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie – ok. 20 minut.
Dodaj podsmażoną kapustę, dopraw do smaku solą i pieprzem. Przełóż do miseczek i udekoruj krążkami czerwonej cebuli.Źródło: Naj