Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk duszony z kapustką"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1022
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 941
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12809
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1022
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 941
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12809
Składniki
Mięso opłucz i pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Marchewki, pietruszkę, selery, ziemniaki i cebulki potnij na dowolne kawałki. Czosnek obierz, drobno posiekaj. Kapustę grubo poszatkuj.
Na patelni rozgrzej olej i masło klarowane. Po kolei, partiami przesmażaj krótko wszystkie , tak by lekko się zrumieniły. Zacznij od warzyw korzeniowych, następnie wrzucaj: cebulki z czosnkiem, mięso, a na końcu kapustę.
Wszystkie przesmażone , oprócz kapusty, przełóż do garnka. Zalej je bulionem. Duś na małym ogniu pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie – ok. 20 minut.
Dodaj podsmażoną kapustę, dopraw do smaku solą i pieprzem. Przełóż do miseczek i udekoruj krążkami czerwonej cebuli.Źródło: Naj