Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk faszerowany owocami"
Pysznie i treściwie. Smacznie i prosto. Polecam.
Odsłon: 6937
Pyszna i zdrowa wędlina, czemu nie możemy sami przygotować pieczeń z indyka,...
Odsłon: 37926
Przepis dnia
Idealna na gorąco jak i na zimno na kanapki. Polecam serdecznie.
Odsłon: 8800
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 618
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 618
Składniki
Miód podgrzać, dodać ocet, musztardę, szczyptę soli i sok z cytryny, wystudzić. Indyka natrzeć w środku i z wierzchu marynatą, wstawić do lodówki na noc.
Jabłka umyć, pokroić w ósemki, nasiona usunąć. Schłodzonego indyka nafaszerować suszonymi owocami, zaszyć (inaczej nadzienie wypadnie podczas pieczenia), obsypać z wierzchu majerankiem, przełożyć do brytfanki, na dnie rozłożyć jabłka, dolać szklankę wody.
Piec ok. 3 godziny (na każdy kilogram mięsa ok. 40 minut pieczenia) w temperaturze ok. 170oC przy włączonym termoobiegu.
W czasie pieczenia podlewać mięso naturalnie wytworzonym sosem albo ciepłą wodą. W razie potrzeby można mięso przykryć papierem do pieczenia. Smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno.
ok. 220 minutŹródło: Twoje Imperium
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak z makaronem ryżowym
Dania główne
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem
Dania główne
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem
Dania główne
Schab na dziko
Kurczak z makaronem ryżowym
Znudził ci się już zwykły kurczak z piekarnika lub kotlety przygotowywane z f...
Odsłon: 770
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem może wydawać się pracochłonna. To jedna...
Odsłon: 2907