Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk faszerowany owocami"
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 88
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2603
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 171
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 88
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2603
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 171
Składniki
Miód podgrzać, dodać ocet, musztardę, szczyptę soli i sok z cytryny, wystudzić. Indyka natrzeć w środku i z wierzchu marynatą, wstawić do lodówki na noc.
Jabłka umyć, pokroić w ósemki, nasiona usunąć. Schłodzonego indyka nafaszerować suszonymi owocami, zaszyć (inaczej nadzienie wypadnie podczas pieczenia), obsypać z wierzchu majerankiem, przełożyć do brytfanki, na dnie rozłożyć jabłka, dolać szklankę wody.
Piec ok. 3 godziny (na każdy kilogram mięsa ok. 40 minut pieczenia) w temperaturze ok. 170oC przy włączonym termoobiegu.
W czasie pieczenia podlewać mięso naturalnie wytworzonym sosem albo ciepłą wodą. W razie potrzeby można mięso przykryć papierem do pieczenia. Smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno.
ok. 220 minutŹródło: Twoje Imperium