Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4191
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33996
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9725
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4191
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33996
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9725
Składniki
Marchewkę i pietruszkę obrac pokroić na kawałki, nastepnie mieść je w garnku wypełnionym wodą. Dodać pierś z indyka,szczyptę soli i gotować aż mięso będzie miękkie. Następnie wyciągnąć je ostudzić i pokroić w plastry. Wywar z mięsa zostawić do zrobienia galarety.
żelatynę namoczyć w 3 łyzkach zimnej wody i rozpuścic ją w gorącym wywarze. Pozostawić aby lekko stężała.
Na półmisku ułozyć plastry pomarańczy, indyka, majonez, brzoskiwinie oraz winogrona.Wszystko posypać natka pietruszkii polać tężejącą galaretką.