Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1061
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1009
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12915
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1061
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1009
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12915
Składniki
Marchewkę i pietruszkę obrac pokroić na kawałki, nastepnie mieść je w garnku wypełnionym wodą. Dodać pierś z indyka,szczyptę soli i gotować aż mięso będzie miękkie. Następnie wyciągnąć je ostudzić i pokroić w plastry. Wywar z mięsa zostawić do zrobienia galarety.
żelatynę namoczyć w 3 łyzkach zimnej wody i rozpuścic ją w gorącym wywarze. Pozostawić aby lekko stężała.
Na półmisku ułozyć plastry pomarańczy, indyka, majonez, brzoskiwinie oraz winogrona.Wszystko posypać natka pietruszkii polać tężejącą galaretką.