Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk z nadzieniem warzywnym"
Pyszne, kolorowe ciasto, bardzo orzeźwiające z pysznym kremem na bazie popula...
Odsłon: 219
Aromatyczne pierniki idealne dla alergików uczulonych na miód. Mięciutkie, pr...
Odsłon: 480
Pyszne, kolorowe ciasto, bardzo orzeźwiające z pysznym kremem na bazie popula...
Odsłon: 219
Aromatyczne pierniki idealne dla alergików uczulonych na miód. Mięciutkie, pr...
Odsłon: 480
Składniki
Na patelni rozgrzej oliwę i zrumień kawałki cebuli oraz boczku. Wrzuć pokrojoną marchewkę, seler, czosnek i całość podsmaż. Wystudź. Mielone mięso włóż do misy, dodaj warzywa i drobno pokrojone morele oraz posiekane zioła. Do praw solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz skórką i sokiem z cytryny. Zagęść bułką tartą i wymieszaj.
Indyka umyj, odetnij skrzydła i ostrożnie oddziel skórę od piersi tak, aby powstały kieszenie. Napełnij je nadzieniem, a resztę włóż do środka. Zwiąż nogi. Mięso oprósz solą i włóż do brytfanny. Wlej trochę wody i piecz w temperaturze 140°C przez ok. 5 godzin. Około 20 minut przed końcem pieczenia rozłóż na indyku kawałki pomarańczy i masła.
Obierz ziemniaki, pokrój na mniejsze kawałki i rozłóż na blasze z kawałkami cebuli. Całość skrop oliwą, posól, dopraw pieprzem i wymieszaj. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 190°C przez około 30 minut. W tym czasie na maśle obsmaż groszek. Wymie- szaj z gotowymi ziemniakami i podawaj z indykiem.Źródło: Na żywo
Przepisy Dania główne
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Dania główne
Pierogi z kapustą i grzybami
Dania główne
Mini gołąbki z recyklingu
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Idealne risotto z łososiem. Jest bardzo kremowe a łosoś idealnie kremowy i ch...
Odsłon: 38
Klopsy z jajkiem
Przepis na klopsy z jajkiem jest na tyle prosty, że każdy może je przygotować...
Odsłon: 1209