Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłka pieczone z kurczakiem"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1448
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1455
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1614
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1448
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1455
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1614
Składniki
Odetnij 1/3 jabłka i pokrój je w kostkę. Z pozostałej części wydrąż pestki i trochę miąższu (uważając, aby nie przeciąć brzegów i skórki jabłek).
Owoce skrop sokiem z cytryny, aby środek nie ściemniał. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojone w kostkę mięso. Dopraw je solą i pieprzem. Usmażone przełóż do miseczki, a na patelnię wrzuć pokrojone w piórka cebule.
Gdy się zarumienią dodaj pokrojone jabłko i pora. Całość przełóż do mięsa i wymieszaj. Następnie połącz z serem feta. Nadzieniem wypełnij wydrążone jabłka.
Wstaw je do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 30 minut w temp. 180°C. Danie wyjmij z piekarnika, lekko przestudź i podawaj z jogurtem.Źródło: Na żywo