Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajka na twardo w mięsnej osłonce"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11290
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9839
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11290
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9839
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Jajka (8 szt.) ugotuj na twardo, wystudź i obierz. Kajzerkę zalej mlekiem, odciśnij.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj drobniutko, zeszklij na maśle, wystudź.
Do mięsa dodaj cebulę z czosnkiem, kajzerkę, surowe jajko i żółtko. Masę wyrób dłonią. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sporą ilością curry oraz gałką muszkatołową.
Z masy mięsnej formuj małe placki. Na środku każdego połóż jajko na twardo, dokładnie oblep je mięsem, by powstały kulki. Każdą kulkę obtocz w bułce tartej i usmaż na rumiano na maśle klarowanym.
Podawaj gorące z pikantnym sosem pomidorowym.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie