Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajka na twardo w mięsnej osłonce"
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 79
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 754
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 475
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 272
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 79
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 754
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 475
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 272
Składniki
Jajka (8 szt.) ugotuj na twardo, wystudź i obierz. Kajzerkę zalej mlekiem, odciśnij.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj drobniutko, zeszklij na maśle, wystudź.
Do mięsa dodaj cebulę z czosnkiem, kajzerkę, surowe jajko i żółtko. Masę wyrób dłonią. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sporą ilością curry oraz gałką muszkatołową.
Z masy mięsnej formuj małe placki. Na środku każdego połóż jajko na twardo, dokładnie oblep je mięsem, by powstały kulki. Każdą kulkę obtocz w bułce tartej i usmaż na rumiano na maśle klarowanym.
Podawaj gorące z pikantnym sosem pomidorowym.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie