Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajka na twardo w mięsnej osłonce"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117553
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8146
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3048
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1827
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1402
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117553
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8146
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3048
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1827
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1402
Składniki
Jajka (8 szt.) ugotuj na twardo, wystudź i obierz. Kajzerkę zalej mlekiem, odciśnij.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj drobniutko, zeszklij na maśle, wystudź.
Do mięsa dodaj cebulę z czosnkiem, kajzerkę, surowe jajko i żółtko. Masę wyrób dłonią. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sporą ilością curry oraz gałką muszkatołową.
Z masy mięsnej formuj małe placki. Na środku każdego połóż jajko na twardo, dokładnie oblep je mięsem, by powstały kulki. Każdą kulkę obtocz w bułce tartej i usmaż na rumiano na maśle klarowanym.
Podawaj gorące z pikantnym sosem pomidorowym.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie