Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jarzynowa z ciecierzycą"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 332
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 332
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Wołowinę pokrój w średnią kostkę razem z pomidorami, marchewką, ziemniakami i cukinią. Ciecierzycę ugotuj. Groszek rozmroź, cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Na rozgrzanym oleju usmaż partiami mięso. Następnie dorzuć je do garnka z gotującą się wodą.
Na drugiej patelni zeszklij cebulę i czosnek. Dołóż do mięsa. Dodaj listek laurowy, sól i pieprz. Gotuj na wolnym ogniu, co jakiś mieszając.
Zbierz szumowiny z wierzchu, po czym dołóż ziemniaki i marchewkę. Na koniec dorzuć resztę warzyw i ciecierzycę. Przypraw zupę cynamonem, kurkumą, kminkiem i oregano.
Wyłącz ogień, gdy będą miękkie.
Czas: 80 min. 1 porcja = 200 kcalŹródło: Kurier TV