Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jarzynowa z ciecierzycą"
Kofty do bliskowschodnia odmiana szaszłyków. Mnogość występujących w nich prz...
Odsłon: 3130
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 430
Kofty do bliskowschodnia odmiana szaszłyków. Mnogość występujących w nich prz...
Odsłon: 3130
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 430
Składniki
Wołowinę pokrój w średnią kostkę razem z pomidorami, marchewką, ziemniakami i cukinią. Ciecierzycę ugotuj. Groszek rozmroź, cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Na rozgrzanym oleju usmaż partiami mięso. Następnie dorzuć je do garnka z gotującą się wodą.
Na drugiej patelni zeszklij cebulę i czosnek. Dołóż do mięsa. Dodaj listek laurowy, sól i pieprz. Gotuj na wolnym ogniu, co jakiś mieszając.
Zbierz szumowiny z wierzchu, po czym dołóż ziemniaki i marchewkę. Na koniec dorzuć resztę warzyw i ciecierzycę. Przypraw zupę cynamonem, kurkumą, kminkiem i oregano.
Wyłącz ogień, gdy będą miękkie.
Czas: 80 min. 1 porcja = 200 kcalŹródło: Kurier TV