Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jarzynowa z ciecierzycą"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1158
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5692
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8779
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18224
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1158
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5692
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8779
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18224
Składniki
Wołowinę pokrój w średnią kostkę razem z pomidorami, marchewką, ziemniakami i cukinią. Ciecierzycę ugotuj. Groszek rozmroź, cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Na rozgrzanym oleju usmaż partiami mięso. Następnie dorzuć je do garnka z gotującą się wodą.
Na drugiej patelni zeszklij cebulę i czosnek. Dołóż do mięsa. Dodaj listek laurowy, sól i pieprz. Gotuj na wolnym ogniu, co jakiś mieszając.
Zbierz szumowiny z wierzchu, po czym dołóż ziemniaki i marchewkę. Na koniec dorzuć resztę warzyw i ciecierzycę. Przypraw zupę cynamonem, kurkumą, kminkiem i oregano.
Wyłącz ogień, gdy będą miękkie.
Czas: 80 min. 1 porcja = 200 kcalŹródło: Kurier TV