Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jaskółcze gniazda"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10429
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336772
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4340
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423769
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10429
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336772
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4340
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423769
Składniki
Cebulę obrać z łupin, drobno posiekać i wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem podsmażyć na 1-2 łyżkach smalcu, wystudzić, wymieszać z mięsem, przecierem, przyprawami, surowym jajkiem i 3-4 łyżkami bułki.
Masę mięsną podzielić na cztery części, każdą utoczyć w kulę z jajkiem na twardo w środku (kule starannie ulep), oprószyć mąką, zanurzyć w rozkłóconym surowym jajku, obtoczyć w przesianej bułce – musi bym jak najdrobniej zmielona, by się nie paliła podczas smażenia.
Jaskółcze gniazda smażyć, delikatnie obracając, w dobrze rozgrzanym głębokim tłuszczu przez ok. 10-12 min. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium