Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jaskółcze gniazda"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 863
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15236
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 863
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15236
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Składniki
Cebulę obrać z łupin, drobno posiekać i wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem podsmażyć na 1-2 łyżkach smalcu, wystudzić, wymieszać z mięsem, przecierem, przyprawami, surowym jajkiem i 3-4 łyżkami bułki.
Masę mięsną podzielić na cztery części, każdą utoczyć w kulę z jajkiem na twardo w środku (kule starannie ulep), oprószyć mąką, zanurzyć w rozkłóconym surowym jajku, obtoczyć w przesianej bułce – musi bym jak najdrobniej zmielona, by się nie paliła podczas smażenia.
Jaskółcze gniazda smażyć, delikatnie obracając, w dobrze rozgrzanym głębokim tłuszczu przez ok. 10-12 min. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium