Do góry

Dania główne Przepis na:

Karbinadle /mielone

Karbinadle /mielone

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 1302

Dodano:

Odsłon: 4917

Pyszna prosta potrawa podaje się ją z ziemniakami i ogórkiem,młodą kapustą

Składniki

  • mielone mięso wołowo – wieprzowe, 30dkg
  • jajko, 1 szt
  • bułka pszenna -czerstwa, 1 szt
  • majeranek, szczypta
  • cebula, 1 szt
  • mąka, 2-3 łyżki
  • sól,pieprz,maggi
  • Bułka tarta
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bułkę namaczamy. Do zmielonego mięsa dodać rozmącone jajko, odciśniętą bułkę, zioła, sól, pieprz, przyprawę do zup (Maggi). Wyrobić na gładką masę. Przyprawia się solą i pieprzem. Dodać zrumienioną, poszatkowaną cebulę. Formować klopsiki, obtoczyć je w mące lub tartej bułce, smażyć z obu stron na oleju lub smalcu.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: karbinadle

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń