Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek bez kości, zapiekany z cebulką Smakowity, idealnie komponujący się z młodymi ziemniaczkami i mizerią
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 234
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 841
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1443
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25067
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 234
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 841
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1443
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25067
Składniki
Mięso dokładnie płuczemy, lekko rozbijamy i przekrawamy każdy kotlet na 2 części. Obsypujemy przyprawą do wieprzowiny i wkładamy do marynaty na ok.2 godziny. Następnie cebulę obieramy, kroimy w piórka. Czosnek obieramy przekrawamy każdy ząbek na 2 części.
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni, w naczyniu żaroodpornym układamy zamarynowane mięso. Po 30 minutach na wierzch układamy cebulę i ząbki czosnku. Pieczemy całość przez 60 minut. Co 15 minut mieszamy mięso z cebulą, żeby równo się upiekło. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami, posypanymi koperkiem i z mizerią :)