Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek bez kości, zapiekany z cebulką Smakowity, idealnie komponujący się z młodymi ziemniaczkami i mizerią
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1701
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38600
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1332
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1701
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38600
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1332
Składniki
Mięso dokładnie płuczemy, lekko rozbijamy i przekrawamy każdy kotlet na 2 części. Obsypujemy przyprawą do wieprzowiny i wkładamy do marynaty na ok.2 godziny. Następnie cebulę obieramy, kroimy w piórka. Czosnek obieramy przekrawamy każdy ząbek na 2 części.
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni, w naczyniu żaroodpornym układamy zamarynowane mięso. Po 30 minutach na wierzch układamy cebulę i ząbki czosnku. Pieczemy całość przez 60 minut. Co 15 minut mieszamy mięso z cebulą, żeby równo się upiekło. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami, posypanymi koperkiem i z mizerią :)