Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek bez kości, zapiekany z cebulką

Karczek bez kości, zapiekany z cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 354

Dodano:

Odsłon: 5096

Karczek bez kości, zapiekany z cebulką Smakowity, idealnie komponujący się z młodymi ziemniaczkami i mizerią

Składniki

  • Karczek bez kości (3-4 plastry)
  • Cebula biała (2 sztuki)
  • Czosnek (4 ząbki)
  • Przyprawa do wieprzowiny
  • Marynata klasyczna do wieprzowiny
  • Kilka łyżek oleju
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Karczek bez kości, zapiekany z cebulką

Przygotowanie

  1. Mięso dokładnie płuczemy, lekko rozbijamy i przekrawamy każdy kotlet na 2 części.
    Obsypujemy przyprawą do wieprzowiny i wkładamy do marynaty na ok.2 godziny.
    Następnie cebulę obieramy, kroimy w piórka.
    Czosnek obieramy przekrawamy każdy ząbek na 2 części.

  2. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni, w naczyniu żaroodpornym układamy zamarynowane mięso. Po 30 minutach na wierzch układamy cebulę i ząbki czosnku.
    Pieczemy całość przez 60 minut.
    Co 15 minut mieszamy mięso z cebulą, żeby równo się upiekło.
    Najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami, posypanymi koperkiem i z mizerią :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń