Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12539
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1417
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13569
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5720
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12539
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1417
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13569
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5720
Składniki
Mięso pokroić jak na kotlety i rozbić. Podsmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanej oliwie (uwaga! może pryskać!). Podlać wodą, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem aż zmięknie, pilnując żeby nie przypalić. Pod koniec dodać cebulę i jeszcze chwilkę poddusić żeby zmiękła.
Paprykę pokrojoną dowolnie dodać pod sam koniec, żeby była "al dente". Ja zaserwowałam mięso z gotowanymi ziemniakami i mizerią na słodko. Do ogórków pokrojonych w plasterki dodaję cukier (tak, żeby wyraźnie było czuć słodki smak - na 1 ogórka średniej wielkości - 1/2 łyżeczki cukru). Potem śmietana i gotowe! Mnóstwo kalorii ale raz na jakiś czas można,,,