Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1091
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1070
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13021
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1091
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1070
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13021
Składniki
Mięso pokroić jak na kotlety i rozbić. Podsmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanej oliwie (uwaga! może pryskać!). Podlać wodą, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem aż zmięknie, pilnując żeby nie przypalić. Pod koniec dodać cebulę i jeszcze chwilkę poddusić żeby zmiękła.
Paprykę pokrojoną dowolnie dodać pod sam koniec, żeby była "al dente". Ja zaserwowałam mięso z gotowanymi ziemniakami i mizerią na słodko. Do ogórków pokrojonych w plasterki dodaję cukier (tak, żeby wyraźnie było czuć słodki smak - na 1 ogórka średniej wielkości - 1/2 łyżeczki cukru). Potem śmietana i gotowe! Mnóstwo kalorii ale raz na jakiś czas można,,,