Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1331
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 46
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1331
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 46
Składniki
Mięso pokroić jak na kotlety i rozbić. Podsmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanej oliwie (uwaga! może pryskać!). Podlać wodą, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem aż zmięknie, pilnując żeby nie przypalić. Pod koniec dodać cebulę i jeszcze chwilkę poddusić żeby zmiękła.
Paprykę pokrojoną dowolnie dodać pod sam koniec, żeby była "al dente". Ja zaserwowałam mięso z gotowanymi ziemniakami i mizerią na słodko. Do ogórków pokrojonych w plasterki dodaję cukier (tak, żeby wyraźnie było czuć słodki smak - na 1 ogórka średniej wielkości - 1/2 łyżeczki cukru). Potem śmietana i gotowe! Mnóstwo kalorii ale raz na jakiś czas można,,,