Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3862
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3862
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Składniki
Mięso pokroić jak na kotlety i rozbić. Podsmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanej oliwie (uwaga! może pryskać!). Podlać wodą, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem aż zmięknie, pilnując żeby nie przypalić. Pod koniec dodać cebulę i jeszcze chwilkę poddusić żeby zmiękła.
Paprykę pokrojoną dowolnie dodać pod sam koniec, żeby była "al dente". Ja zaserwowałam mięso z gotowanymi ziemniakami i mizerią na słodko. Do ogórków pokrojonych w plasterki dodaję cukier (tak, żeby wyraźnie było czuć słodki smak - na 1 ogórka średniej wielkości - 1/2 łyżeczki cukru). Potem śmietana i gotowe! Mnóstwo kalorii ale raz na jakiś czas można,,,