Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, rozpływające się w ustach mięso.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13610
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5887
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7695
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13610
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5887
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7695
Składniki
Cebule pokroić w talarki i zeszklić na oleju. Karkówkę pokroić w plastry ( nie rozbijać ). Opanierować w jajku i bułce tartej, obsmażyć. Wyłożyć karkówkę do naczynia żaroodpornego. Na mięso położyć cebulę.
Do garnka wlać keczup, dodać czosnek, ocet, wodę, kostkę rosołową, paprykę, cukier, sól, musztardę i pieprz. Wszystko razem wymieszać, zagotować. Sosem polać mięso i cebulę. Przykryć naczynie.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 180 stopni. Piec 1-1,5 godziny.
Podawać z ziemniakami lub ryżem.
SMACZNEGO!