Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka w płaszczyku"
Mięso opłucz, wytrzyj do sucha. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Posmaruj nim mięso. Posyp je suszonym tymiankiem i odrobiną suszonego rozmarynu. Włóż do miseczki. Zalej winem. Przykryj folią. Wstaw na 2 godziny do lodówki.
Zamarynowane mięso dobrze osusz, natrzyj pieprzem i solą. Owiń plasterkami boczku. Wierzch pieczeni posmaruj olejem. Zawiń w folię aluminiową. Ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz ok. 75 minut.
Ok. 20 minut przed końcem pieczenia mięso odwiń z folii, by wierzch apetycznie się zrumienił.
Jeśli chcesz wzbogacić smak pieczeni, mięso nadziej farszem z bryndzy: wymieszaj 10 dag sera z 1 łyżką kwaśnej śmietany i 3 łyżkami posiekanej natki pietruszki. Masę przypraw solą i białym pieprzem (jeśli lubisz, także czosnkiem).
W mięsie wytnij otwór. Napełnij go farszem serowym. Dalej piecz jak w przepisie. Gotową pieczeń podawaj z piure ziemniaczanym.Źródło: Naj
Ta karkówka wzbudzi zachwyt zarówno dzieci jak i dorosłych. A co najważniejsz...
Odsłon: 32002
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 34
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4534
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 44
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 347
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 156
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 34
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4534
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 44
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 347
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 156
Składniki
Mięso opłucz, wytrzyj do sucha. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Posmaruj nim mięso. Posyp je suszonym tymiankiem i odrobiną suszonego rozmarynu. Włóż do miseczki. Zalej winem. Przykryj folią. Wstaw na 2 godziny do lodówki.
Zamarynowane mięso dobrze osusz, natrzyj pieprzem i solą. Owiń plasterkami boczku. Wierzch pieczeni posmaruj olejem. Zawiń w folię aluminiową. Ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz ok. 75 minut.
Ok. 20 minut przed końcem pieczenia mięso odwiń z folii, by wierzch apetycznie się zrumienił.
Jeśli chcesz wzbogacić smak pieczeni, mięso nadziej farszem z bryndzy: wymieszaj 10 dag sera z 1 łyżką kwaśnej śmietany i 3 łyżkami posiekanej natki pietruszki. Masę przypraw solą i białym pieprzem (jeśli lubisz, także czosnkiem).
W mięsie wytnij otwór. Napełnij go farszem serowym. Dalej piecz jak w przepisie. Gotową pieczeń podawaj z piure ziemniaczanym.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki z piekarnika
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Dania główne
Młoda kapusta z mięsem
Dania główne
Ziemniaki zapiekane z młodą kapusta i mini kotleciki mielone w sosie pomidorowym
Klopsiki z piekarnika
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 156
Rolady z jajecznicą
Polecam smaczne rolady z piersi kurczaka, rolady trochę w innym wydaniu bo z...
Odsłon: 225