Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 868
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15241
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 868
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15241
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Składniki
Rybę sprawić, umyć, posolić, pokropić sokiem z cytryny. Włoszczyznę ( z podwójną ilością pora i selera), obrać, umyć, ugotować z oczyszczonym łbem karpia, płetwami i przyprawami, odcedzić. Do wywaru włożyć rybę i gotować na bardzo małym ogniu przez ok. 30 min. (Płynu powinno byc tyle, by zakrył rybę). Ugotowanego karpia delikatnie wyjąć, podzielić na dzwonka, usunąć ości, ułożyć na półmisku, ozdobić pokrojonymi warzywami z wywaru. Gorący wywar wymieszać z namoczoną wczesniej żelatyną, Gdy galareta zacznie krzepnąć, zalać rybę- (najpierw wlć cienką warstwę, a po jej zastygnięciu, resztę).Dekorujemy groszkiem, ćwiartkami ugot. jajek i natką. Smacznego!