Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3805
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 736
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3805
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 736
Składniki
Rybę sprawić, umyć, posolić, pokropić sokiem z cytryny. Włoszczyznę ( z podwójną ilością pora i selera), obrać, umyć, ugotować z oczyszczonym łbem karpia, płetwami i przyprawami, odcedzić. Do wywaru włożyć rybę i gotować na bardzo małym ogniu przez ok. 30 min. (Płynu powinno byc tyle, by zakrył rybę). Ugotowanego karpia delikatnie wyjąć, podzielić na dzwonka, usunąć ości, ułożyć na półmisku, ozdobić pokrojonymi warzywami z wywaru. Gorący wywar wymieszać z namoczoną wczesniej żelatyną, Gdy galareta zacznie krzepnąć, zalać rybę- (najpierw wlć cienką warstwę, a po jej zastygnięciu, resztę).Dekorujemy groszkiem, ćwiartkami ugot. jajek i natką. Smacznego!