Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne danie na wigilijny stół...
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1415
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 368
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 2998
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1415
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 368
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 2998
Składniki
Rybę sprawić, umyć, posolić, pokropić sokiem z cytryny. Włoszczyznę ( z podwójną ilością pora i selera), obrać, umyć, ugotować z oczyszczonym łbem karpia, płetwami i przyprawami, odcedzić. Do wywaru włożyć rybę i gotować na bardzo małym ogniu przez ok. 30 min. (Płynu powinno byc tyle, by zakrył rybę). Ugotowanego karpia delikatnie wyjąć, podzielić na dzwonka, usunąć ości, ułożyć na półmisku, ozdobić pokrojonymi warzywami z wywaru. Gorący wywar wymieszać z namoczoną wczesniej żelatyną, Gdy galareta zacznie krzepnąć, zalać rybę- (najpierw wlć cienką warstwę, a po jej zastygnięciu, resztę).Dekorujemy groszkiem, ćwiartkami ugot. jajek i natką. Smacznego!