Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 126
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 126
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13300
Składniki
Rybę sprawić, umyć, posolić, pokropić sokiem z cytryny. Włoszczyznę ( z podwójną ilością pora i selera), obrać, umyć, ugotować z oczyszczonym łbem karpia, płetwami i przyprawami, odcedzić. Do wywaru włożyć rybę i gotować na bardzo małym ogniu przez ok. 30 min. (Płynu powinno byc tyle, by zakrył rybę). Ugotowanego karpia delikatnie wyjąć, podzielić na dzwonka, usunąć ości, ułożyć na półmisku, ozdobić pokrojonymi warzywami z wywaru. Gorący wywar wymieszać z namoczoną wczesniej żelatyną, Gdy galareta zacznie krzepnąć, zalać rybę- (najpierw wlć cienką warstwę, a po jej zastygnięciu, resztę).Dekorujemy groszkiem, ćwiartkami ugot. jajek i natką. Smacznego!